Пошук

Спалювання сухої трави може спричинити аварійне вимкнення повітряних ліній електропередачі

Дата: 29.03.2022 09:53
Кількість переглядів: 354

3 метою збереження життя та здоров’я населення, запобігання аварійним вимкненням повітряних ліній електропередачі та забезпечення безперебійного електропостачання Волині, доводимо до населення, землекористувачів та суб’єктів господарської діяльності інформацію про недопущення підпалів cyxoï трави та очерету.

За інформацією Рівненського регіонального центру обслуговування мережі, територією Волинської області проходять магістральні лінії електропередачі 220, 330 кВ, через які здійснюється передача електричної енергії від Рівненської атомної електростанції i які входять в єдину енергетичну систему України.

Вказані лінії електропередачі обслуговуються Рівненським регіональним центром обслуговування мережі Західного територіального управління обслуговування мережі приватного акціонерного товариства HEK «Укренерго».

Масове спалювання cyxoï трави та очерету, що спостерігається у березні-квітні та сухої соломи і очерету в липні-серпні може спричинити низові пожежі в охоронних зонах повітряних ліній, що у свою чергу призводить до аварійного вимкнення ЛЕП — відбувається перекриття ізоляційного проміжку на землю чepeз іонізоване повітря та продукти горіння.

Аварійне вимкнення повітряних ліній електропередачі може призвести до нещасних випадків із населенням, виникнення нештатних та аварійних режимів роботи Рівненської AEC та електропідстанцій 220, 330 кВ, виходу з ладу електричного обладнання та апаратури релейного захисту i, як наслідок, спричинити порушення електропостачання Волинської області.

Вчергове закликаємо бути відповідальними і законослухняними!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.