Пошук

«Тривожна» валіза для виживання у будь-якій екстремальній ситуації: СКЛАД

Дата: 15.02.2022 14:26
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

«Тривожна» або «екстрена» валіза – умовна назва набору речей, які можуть знадобитись для виживання у будь-якій екстремальній ситуації.

Як правило, «екстрена валіза» – це укомплектована міцна та комфортна сумка або рюкзак з необхідним мінімальним набором одягу, предметів
особистої гігієни, аптечкою, засобами орієнтації на місцевості, важливими документами, засобами індивідуального захисту, а також
продуктами харчування.

«Тривожна» валіза має бути заздалегідь зібраною і лежати в легкодоступному місці.

Більш детально про список необхідних речей і продуктів, якими слід наповнити «тривожну» валізу, інформують фахівці системи БПД.

  • Документи: паспорти (внутрішні та біометричні), посвідчення водія, правовстановлюючі документи на нерухомість та автомобіль, фото рідних та близьких з написами на зворотному боці. Все щільно запаковане в поліетилен. Документи рекомендовано розмістити так, щоб за необхідності їх можна було легко дістати.
  • Гроші: кредитні картки та готівка (за можливості в гривнях та валюті).
  • Засоби гігієни: мило, туалетний папір, зубна щітка та паста, серветки, рушник, сухі та вологі хустинки тощо.
  • Аптечка: бинт, вата, йод, джгут, шприци, лейкопластир, засоби від інтоксикації, жарознижувальні препарати, знеболююче, ліки від алергії, діареї та шлункових інфекцій, ліки, що ви приймаєте (мінімум на тиждень) з описом способу застосування та дози, рецепти, прізвища та мобільні телефони ваших лікарів.
  • Інше: дублікати ключів від будинку і автомобіля.
  • Посуд та їжа: казанок, ложка, кружка (перевагу надайте металевому посуду), запас питної води на 1-2 дні, запас їжі на декілька днів: висококалорійні солодощі (чорний шоколад з горіхами, льодяники тощо), консерви, галети, суп-пакети, чай/кава в пакетах, крупи, макарони, сухі овочеві напівфабрикати.
  • Одяг: два комплекти нижньої білизни, дві пари шкарпеток, штани, куртка, сорочка чи кофта, дощовик, шапка, рукавички, шарф та зручне взуття, нитки, голки, каремати/спальні мішки.
  • Зв’язок: блокнот, у якому записані важливі номери телефонів, ручка, зарядні пристрої, павербанк, батарейки, радіоприймач на батарейках, паперова карта місцевості, інформація про спосіб зв’язку та умовне місце зустрічі членів родини.


Луцький місцевий центр з надання БВПД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних