Пошук

Спалахи поліомієліту! Як захистити дитину

Дата: 09.02.2022 12:14
Кількість переглядів: 697

Фото без опису
Через низький рівень охоплення щепленням Україна опинилася в зоні високого ризику спалаху поліомієліту. Таких висновків дійшла Європейська регіональна комісія із сертифікації ліквідації поліомієліту.
Щоб вірус перестав поширюватися і було сформовано «колективний імунітет», щонайменше 95% дитячого населення мають бути вакциновані. Це означає, що кожна невакцинована або неповністю вакцинована дитина зараз перебуває в небезпеці.   
Поліомієліт — високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті. Ліків проти поліомієліту не існує. Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є вакцинація.
У відповідь на спалах поліомієліту в Україні та в Волинській області 1 лютого поточного року стартувала кампанія імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років, котра буде відбуватись у 2 етапи.
Зараз триває 1 Етап: щеплюють невакцинованих від поліоміеліту дітей віком від 6 місяців до 6 років інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) (ін’єкції). Цей етап триватиме три тижні.
По завершенню 1 Етапу, розпочнеться 2 Етап, в межах якого щеплюватимуть оральною поліомієлітною вакциною усіх дітей віком до 6 років, навіть якщо вони мають усі необхідні щеплення відповідно до Національного календаря. Це необхідно для захисту дітей від інфікування та зупинення циркуляції вірусу.

Фото без опису
В Луцькому районі вакцинацію дітей від поліомієліту проводять 6 медичних закладів і 1 приватний підприємець: Підгайцівський ЦПМСД, ЦПМСД Боратинської сільської ради, КП «Луцька ЦРЛ», Ківерцівський ЦПМСД, Рожищенський ЦПМСД, Колківський ЦПМСД, ФОП Демчук О.І.
Адреси пунктів щеплень у Підгайцівській громаді:
1. Амбулаторія с. Підгайці. Адреса: вул. Шкільна 24а.
Запис за телефоном: +380950133192 або у свого сімейного лікаря.
2. Амбулаторія с. Лище. Адреса: вул. Центральна 81.
 Запис за телефоном: +380950165215 або у свого сімейного лікаря.
3. Амбулаторія с. Липини -  по вулиці Теремнівська, 100 каб. 1  (Луцька Центральна районна лікарня Підгайцівської сільської ради).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних