Пошук

За пошкодження мереж інтернет-провайдера на території громади доведеться заплатити. ДЕТАЛІ

Дата: 08.02.2022 16:16
Кількість переглядів: 436

Фото без опису

Депутати Підгайцівської сільської ради відгукнулись на звернення ЦТОЕ-1 ТОВ «Атраком», який надає послуги Інтернету у селах Підгайці, Лище, Липини, Піддубці, Романів та Хорлупи та прийняли рішення щодо відповідальності за пошкодження підземних волоконно-оптичних мереж, що часто пошкоджуються під час самовільних будівельних робіт мешканців громади.    

За словами інженера ТОВ «Атраком» Василя Кушніра, канали, організовані по кабелях зв’язку їхнього провайдера, використовуються для потреб оборони та безпеки держави, службами екстреної допомоги, міжнародного, міжміського та міжнародного зв’язку, ведуться передачі програм радіо та телебачення, тому механічне пошкодження ліній зв’язку може нести серйозні наслідки.

У рішенні йдеться, що на виконання  Постанови  Кабінету Міністрів України від 29.01.1996 року №135 «Про затвердження правил охорони ліній електрозв’язку» зі змінами та доповненнями, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська  рада вирішила  заборонити на території Підгайцівської сільської ради  в межах охоронних ліній електрозв’язку:

  • виконувати різного роду будівельні, монтажні, меліоративні, кар’єрні, вибухові та земляні роботи,
  • розрівнювати ґрунт землерийними механізмами, саджати дерева, складати матеріали, розпалювати вогнища, бурити свердловини,
  • проводити сільськогосподарські земляні роботи на глибину більше як 0.35 метри,
  • заміну опор, підключення  житлових будинків до водогонів, газопроводів та інших підземних комунікацій,
  •  викопування підвалів, колодязів і та іншого без попереднього погодження та письмово дозволу начальника відділу комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою, земельних ресурсів та промислового планування і  представника ТОВ «Атраком».

Про початок робіт потрібно повідомити відповідальну особу за 3 доби до початку виконання  робіт за телефоном 0674622600 (Юрій Мельник).                                                                                                                       

Будь-які роботи поблизу (менш як 25 м) охоронної зони кабельних ліній зв’язку, що проводяться на глибині більше як 0.35 м, повинні  попередньо узгоджуватися з ЦТОЕ-1 м. Львів ТОВ «Атраком».

Винні у порушенні Правил охорони ліній електрозв’язку згідно ст. 188  та ст. 360 Кримінального  кодексу України притягуються до кримінальної та матеріальної відповідальності.

Усю картографічну інформацію, яка стосується укладених ліній інтернет-зв'язку, передадуть спеціалістам відділу земельних відносин Підгайцівської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних