Пошук

Стало відомо про що ішлося на засіданні 10 постійної планово-бюджетної комісії Підгайцівської сільської ради

Дата: 03.02.2022 14:45
Кількість переглядів: 490

2 лютого 2022 року у Підгайцівській сільській раді відбулось засідання 10 постійної планово-бюджетної комісії у складі: голови комісії – Святослава Карбовського, членів комісії: Леоніда Гроголя, Віталія Заремби, Лариси Ляшук, Ігоря Зозулі, Олександра Шевчука, Алли Писарук, секретаря – Світлани Зінкевич.

На засіданні були присутні Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк, заступник сільського голови Валентин Приходько, депутат Тарас Столярчук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Жанна Скороход, начальник відділу фінансів Світлана Форсюк, фахівець відділу фінансів Ольга Степанюк, бухгалтер Світлана Муляр.

Фото без опису

Порядок денний містив такі основні питання:

  1. Про порядок денний засідання постійної планово – бюджетної комісії.
  2. Про звіт сільського голови про роботу Підгайцівської сільської ради за підсумками 2021 року
  3. Про преміювання Підгайцівського сільського голови на 2022 рік.
  4. Про затвердження звіту щодо виконання бюджету сільської територіальної громади  за 2021рік.                              
  5. Про внесення змін до рішення сільської ради «Про бюджет Підгайцівської сільської ради на 2022 рік» від 23.12.2021 № 13/5.  
  6. Про затвердження розпоряджень сільського голови прийнятих в міжсесійний період.                                                      
  7. Різне.

Розглядаючи звіт сільського голови Юрія Семенюка за підсумками 2021 року, проєкт якого оприлюднений на офіційному сайті, депутати мали змогу поставити питання про виконані роботи у 2021 році та щодо перспектив на 2022 рік. 

Фото без опису

Юрій Михайлович у своїй доповіді значну увагу приділив питанню необхідності будівництва сміттєпереробного комплексу, здорожчання комунальних послуг, послуг з ремонту автомобільних доріг.  Сільський голова зазначив, що: «Хоч і є значне перевиконання бюджету за 2021 рік, все ж реверс теж суттєвий і склав 19 млн. грн. На 2022 рік  заплановано багато робіт з покращення інфраструктури в усіх старостинських округах нашої громади». Комісія рекомендувала на пленарному засіданні прийняти звіт сільського голови до уваги.

Про затвердження звіту щодо виконання бюджету сільської територіальної громади  за 2021рік доповідала Степанюк Ольга Степанівна, спеціаліст відділу фінансів, яка поінформувала присутніх про основні джерела надходжень та напрямки спрямування видатків. Вона зазначила, що перевиконання бюджету минулого року склало 6 млн. 900 тис. грн.

Фото без опису

Розглядаючи питання про внесення змін до рішення сільської ради «Про бюджет Підгайцівської сільської ради на 2022 рік», Світлана Форсюк зазначила, що основні зміни до бюджету стосуються  збільшення видатків для КП «Луцька центральна районна лікарня», перерозподілу залишків коштів освітньої субвенції, залишків коштів бюджету Підгайцівської  ТГ, лишків коштів субвенції на виконання інвестиційних проєктів.

Леонід Гроголь детально ознайомив з переліком об’єктів, на які планується додатково виділити кошти у 2022 році. Як зазначив заступник сільського голови, бюджет розвитку на поточний рік складе близько 30 млн. грн., що на 25% менше 2021 року у зв’язку зі збільшенням видатків через зростання цін на енергоносії та мінімальної заробітної плати. Головним завданням є покращення дорожнього покриття, ремонти закладів освіти та медичних установ нашої громади. Також, депутат запропонував виділити кошти для придбання 5 комплектів пісочниць та дитячих гірок для облаштування дитячих майданчиків у селах громади.

Фото без опису

Жанна Скороход звернулась до депутатів з пропозицією підтримати зміни до бюджету, без яких не можливе повноцінне функціонування закладів освіти: виділення додаткових коштів на придбання продуктів харчування для закладів освіти нашої громади у зв’язку із значним здорожчанням деяких категорій продуктів. 

Фото без опису

Голова планово-бюджетної комісії Святослав Карбовський зазначив, що додаткове виділення коштів охопило усі старостинські округи та сфери діяльності громади, тому запропонував членам постійної планово – бюджетної комісії підтримати даний проєкт рішення на пленарному засіданні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних