Пошук

Звірівський гурт "Козодра" - переможці Всеукраїнського фестивалю «Сяйво первоцвітів». ФОТО. ВІДЕО

Дата: 25.01.2022 08:52
Кількість переглядів: 345

Учні Звірівської гімназії, які є учасниками фольклорного гурту "Козодра" стали переможцями Всеукраїнського двотурового дистанційного фестивалю - конкурсу мистецтв «Сяйво первоцвітів» у номінації: Вокал (стилізований фольклор) різновікової категорії.

 

Фото без опису

 

Керівник гурту, заслужений вчитель України Приходько Марина Іванівна розповіла, що конкурс проходив 9 січня 2022 року за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень.

Фото без опису

 

Учасниками гурту є 21 дитина.  Це переважно учні початкової школи. Попередньо, “Козодра” пройшов відбірковий тур та став учасником ІІ етапу конкурсу «Сяйво первоцвітів».  “З 60 балів ми набрали 56 та вибороли перше місце. Не вистачило лише 4 бали  до гран-прі. Але у колективу ще все попереду. Минуло лише 4 місяці, як ми відновили свою діяльність та ще й зовсім у юному складі”, - поділилася наставник “Козодри”.

Марина Приходько розповіла, що гурт існував  понад 9 років, з яких 3 роки та багато напрацювань було втрачено, позаяк не було фінансової підтримки.  Завдяки відновленню фінансування  на гурткову роботу у Звірівській гімназії  Підгайцівською сільською радою, вдалося відновити роботу гурту "Козодра".

Фото без опису

 

Вихованці гурту отримали  кубок та дипломи І-го ступеня.  Окрім того, подяку отримала і керівник Марина Приходько  за високий професіоналізм, підтримку та співпрацю в популяризації, відродженні, збереженні та розвитку національної культури серед підростаючого покоління.

Фото без опису

 

Керівник гурту розповіла про здобутки та плани: “Наразі це перший конкурс. Паралельно учні стали учасниками Всеукраїнського XVII  (цьогоріч-онлайн) фестивалю Різдвяних піснеспівів. Засновником та організатором фестивалю є настоятель та актив студентсько-викладацького храму преп. Федора Острозького Національного університету "Острозька академія". А незабаром, 7 лютого, відбудеться ще одне конкурсне випробування, адже колектив пройшов до основного туру Всеукраїнського конкурсу "Світ дитинства" в м. Миколаїв”. За такий короткий проміжок часу окремі учасники гурту "Козодра" взяли участь та стали дипломантами Всеукраїнського конкурсу мистецтв "Військові обереги” до Святого Миколая. Справжньою зірочкою нашого колективу є Петрова Софія. У конкурсі мистецтв «Сяйво первоцвітів» дівчина здобула І місце у ІІ віковій категорії. У неї є, також,  численні міжнародні перемоги”.

 

Фото без опису

 

Тож вітаємо учасників фольклорного гурту "Козодра" та їх керівника Марину Приходько з першою перемогою.  Бажаємо невичерпного натхнення реалізувати все задумане та нових творчих злетів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних