Пошук

У Підгайцівській громаді сучасний архів

Дата: 23.12.2021 10:20
Кількість переглядів: 614

24 грудня Україна відзначає День працівників архівних установ. 

У процесі діяльності будь-якого підприємства накопичується значна кількість документів. Левову частку серед них становлять документи щодо особового складу (накази, трудові договори, особові справи працівників, зарплатні відомості тощо). Ці документи особливо важливі для працівників при призначенні пенсій та різних видів допомоги. Тому їх збереженню повинна приділятися підвищена увага. Для забезпечення надання послуг, що мають велике соціально-правове значення, Підгайцівська сільська рада однією з перших створила  у структурі  своїх виконавчих органів відділ трудового архіву.

Відділ трудового архіву Підгайцівської сільської ради розташований в адміністративній будівлі Лищенського старостинського округу. Для забезпечення його роботи створено належну матеріально-технічну базу - проведено реконструкцію приміщення архівосховища, площею 35 метрів квадратних, встановлено додаткове освітлення, придбані металеві стелажі загальною протяжністю 150 метрів погонних, на вікна встановлені нові металічні жалюзі. Забезпечено пожежну безпеку архівосховища - придбано порошковий вогнегасник ВП-5(з), встановлено протипожежні сертифіковані двері. У робочому кабінеті проведений ремонт, також підсилене освітлення, придбані нові меблі і уся необхідна оргтехніка.  Адміністративна будівля підключена до централізованої охоронної сигналізації Satel CA 6.

Забезпечує роботу відділу начальник – Малиха Олена Андріївна, яка має 9 років стажу роботи в архівній галузі.

Фото без опису

Від початку своєї роботи, з 1 лютого 2021 року, відділ прийняв на зберігання 4322 архівні справи – це документи ліквідованих підприємств і організацій, що здійснювали свою господарську діяльність на території Підгайцівської сільської ради. Відділ також прийняв документи підприємств, місцем реєстрації яких були сільські ради Ківерцівського району, що увійшли до складу Підгацівської сільської ради – це Хорлупівська, Борохівська та Звірівська.  До слова, документи в архіві зберігаються протягом 75 років. Найдавніші документи датуються 1944 роком, і такі види документів в Україні досі не списувалися.

Фото без опису

«Пріоритетом у роботі трудового архіву є виконання запитів, спрямованих на соціальний захист і забезпечення прав громадян України. У 2021 році до нашого відділу надійшло 149 запитів від громадян та органів Пенсійного фонду України, на виконання яких було підготовлено 185 архівних довідок», - повідомила Олена Андріївна.

Фото без опису

Щиро вітаємо   з професійним святом - Днем працівників архівних установ. Бажаємо всім працівникам та ветеранам архівної справи невичерпної енергії, вдалих пошуків і цікавих знахідок, міцного здоров’я, благополуччя та щастя у родинах! Нехай робота приносить вам радість і задоволення, збагачує знаннями та життєвою мудрістю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних