Пошук

«Трагедія хутора Малі Підгайці» -  як реалізовують бюджет участі 

Дата: 12.11.2021 16:10
Кількість переглядів: 863

Фото без опису
Сьогодні, 12 листопада 2021 року розпочали підготовчі роботи у місці розташування історичної пам’ятки в с. Струмівка  - «Трагедії хутора Малі Підгайці».
 Зокрема, в межах пам'ятного знаку викорчовують чагарники, вирівнюють територію та здійснюють розчистку, аби закінчити благоустрій.

Фото без опису

Фото без опису
Як повідомила координаторка проєкту, жителька села Струмівка, місцева громадська активістка - Олена Колюбаєва, наразі, в процесі  виготовлення перебуває  інформаційний стенд та 3 вказівники до місця трагедії.

Фото без опису

«Ми разом з ініціативною групою опитали очевидців трагедії, провели дослідження архівних документі,зустрілися з істориками та врахували думки людей, які тією чи іншою мірою досліджували події 1943 року, коли  біля лісу прилеглих сіл Струмівки та Підгайці німецькі війська спалили живцем 21 людину, з яких - 9 дітей.»

Фото без опису
В межах пам'ятного знаку, який перебував у занедбаному стані, невдовзі буде здійснено благоустрій, встановлено інформаційний стенд, вказівники напряму руху зі сторони с. Струмівка та с. Підгайці.

Фото без опису
Також, вже згенеровано QR-код з посиланням на детальну оновлену інформацію про трагедію. 

Фото без опису
Нагадаємо.  Вартість проєкту за програмою «Бюджет участі-2021» становить 57150 грн., з них: кошти місцевого бюджету 51435 грн. та  ініціативної групи - 5715 грн. Це місце є пам’яттю про війну, невинно закатованих, про людську жорстокість, тому її необхідно зберігати та передавати з покоління в покоління.

Фото без опису

Місце трагедії відвідав заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько. Посадовець зауважив, що у майбутньому ця пам’ятка може стати частиною велосипедного маршруту чи екологічної стежки, яким будуть користуватись як місцеві мешканці, так і жителі інших населених пунктів і туристи.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних