Пошук

Разом проти насильства: представники Підгайцівської громади взяли участь у триденному навчанні!

Дата: 26.10.2021 14:58
Кількість переглядів: 569

Відповідальний працівник виконавчого комітету щодо координації заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам Підгайцівської сільської ради Наталія Матвіюк та поліцейський офіцер громади Олександр Остапчук підвищили свою кваліфікацію, пройшовши триденний тренінг "Ефективний механізм взаємодії суб’єктів по запобіганню та протидії домашньому насильству на рівні територіальної громади".

Фото без опису

Навчання проходило у м. Луцьку для представників 18 територіальних громад Волинської області. Проєкт "Впровадження механізму взаємодії суб’єктів щодо вирішення проблеми домашнього насильства на рівні територіальної громади реалізовується громадською організацією "Волинські перспективи" за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Фото без опису

Фото без опису

Навчання мало на меті  вдосконалення знань щодо:

  • міжнародної практики, стандартів, способів захисту прав осіб, які постраждали від домашнього насильства;
  • вивчення національних механізмів, практик, заходів захисту постраждалих осіб в отриманні ними необхідного захисту та допомоги;
  • отримання додаткових знань щодо особливостей міжвідомчої взаємодії під час виконання заходів в сфері запобігання та протидії домашньому насильству;
  • обмін досвідом.

Фото без опису

Важливо, також, відповідальним особам щодо координації заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим працювати з депутатським корпусом на усіх рівнях, щоб програми та заходи були не тільки на папері, а й належно фінансувалися та проводилися.

Фото без опису

Поліцейські офіцери громад під час тренінгів також вдосконалили свої навички щодо спеціальних заходів з протидії домашньому насильству, ефективної взаємодії суб’єктів по запобіганню та протидії домашньому насильству на рівні територіальної громади, зокрема, у випадках вчинення домашнього насильства щодо дитини.

Фото без опису

Адже, виклики, які пов‘язанні із домашнім насильством є одними з найважчих, як психологічно так і фізично та вимагають  бути одночасно не лише фахівцем своєї справи чи  поліцейським, а й психологом, щоб зрозуміти проблематику конфлікту між постраждалим та кривдником.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних