Пошук

Школярі Лищенського ліцею передали на Схід гостинці для військових

Дата: 12.10.2021 16:24
Кількість переглядів: 760

250 разів за 7 років волонтерський центр «Серце патріота» побував на Сході України із вантажами, які збирали та формували волиняни, аби допомогти військовослужбовцям у зоні АТО.

Спочатку - спорядженням та технікою, медикаментами, пізніше - продуктами та домашніми смаколиками, листами підтримки від дітей, малюнки та щирі побажання яких гріють душі військовослужбовців у найважчі дні.

Напередодні Покрови та Дня захисників України старшокласники Лищенського ліцею дізналися від вчителів про те, що «Серце патріота» вчергове збирається у зону АТО та вирішили передати гостинці бійцям Збройних сил України, які захищають східні кордони України.

Діти зібрали посилки з цукром, чаєм, кавою, печивом, домашньою консервацією. Менші школярі підготували багато малюнків та листів з підтримкою солдатам, аби ті розуміли, що роблять важливу справу – виборюють мир для усього українського народу.

Днями засновник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький, який особисто 160 разів відвозив допомогу на Схід, бачив побут українських воїнів, приїхав до ліцею та поспілкувався з старшокласниками, розповів про ситуацію у зоні бойових дій, проблеми та потреби, з якими стикаються бійці, захищаючи інтереси України.

З його слів, волонтери центру одними з перших організовано їздили на Схід та доставляли зібрану мешканцями Волині гуманітарну допомогу.

За цей вони налагодили співпрацю з благодійними організаціями зі Швейцарії, Німеччини, Корпусом Миру у Варшаві, завдяки яким за 7 років в зону АТО передали 20 автомобілів, це і швидкі допомоги та джипи, медобладнання та близько 900 тонн запчастин.

Діти цікавились умовами в яких живуть військовослужбовці, як налагоджений їхній побут, як вони зимують, на чому сплять, чи багато серед військових жінок, яка їхня місія у зоні  ООС.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько, своєю чергою, подякував дітям, батькам та педагогам Лищенського ліцею за активну життєву позицію та наголосив, що доки на Сході неспокійно, спільний обов’язок українців - підтримувати військовослужбовців та волонтерів, які останній кілька років присвятили себе цій справі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.