Пошук

Молодіжній раді при Підгайцівській громаді – бути!

Дата: 04.10.2021 12:16
Кількість переглядів: 944

З метою залучення соціально активної молоді до розв'язання питань місцевого значення у молодіжній сфері, депутатський корпус Підгайцівської сільської ради вирішив створити Молодіжну раду, як консультативно-дорадчий орган при Підгайцівській сільській раді.

Ідею створити Молодіжну раду у громаді ще влітку озвучила директорка КЗ «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук. Вона й координуватиме роботу новоствореного органу.

Аби зрозуміти, з чого починати цей шлях вона консультувалася із волинським експертом у молодіжній політиці, засновником Молодіжного центру Волині Захаром Ткачуком.

Заступник Підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук зазначив, що він з дитинства був активним учасником різноманітних шкільних ініціатив, тому вважає, що ідея із Молодіжною радою – дуже вдала і на часі.

«Ми повинні враховувати інтереси цієї категорії місцевих мешканців, адже вони – потенціал громади та основний рушій розвитку на селі. Ми маємо допомогти їм створити цікаве та корисне дозвілля, забезпечити простором, у якому молодь зможе зустрічатися та креативити, реалізовувати проєкти, налагоджувати співпрацю зі своїми однолітками з інших громад», - резюмував посадовець.

Як депутатка Підгайцівської сільської ради, Тетяна Ковжук розробила проект рішення та подала його на розгляд депутатського корпусу. Нині триває підготовка до установчих зборів на яких мешканці Підгайцівської громади - молодь від 14 до 35 років, визначиться із пріоритетами, обере собі керівника, його заступника, секретаря та членів Молодіжної ради.

З її слів, Молодіжна рада при Підгайцівській сільській раді - консультативно-дорадчий, представницький орган з питань молодіжної політики, покликаний сприяти взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді Підгайцівської громади, забезпечувати узгодженість дій у розв'язання питань, пов'язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя суспільства, організації та проведенням молодіжних заходів та інформаційно-навчальної роботи серед молоді.

Молодіжна рада зможе:

  • Здійснювати громадський контроль за виконанням прийнятих рішень стосовно питань, котрі впливають на життя молоді громади, як місцевої ради, так і її структурних підрозділів та виконавчого комітету.
  • Складати та вносити пропозиції до проєктів рішень сільської ради, що впливають на життя молоді громади.
  • Організовувати конференції, збори, семінари, диспути та інші відповідні заходи з питань реалізації молодіжної політики.
  • Кількісний та персональний склад Молодіжної ради визначається установчими зборами та не може становити більш як 20 членів. Строк повноважень - два роки.

Склад Молодіжної ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за осіб, які особисто присутні на установчих зборах та подали відповідні документи.

Для участі в установчих зборах кандидати на членство в Молодіжній раді мають подати заяву, бланк із підписами 10-ти молодих жителів громади (14-35 років), копію паспорта громадянина України.

Голова Молодіжної ради обирається зі складу членів Молодіжної ради на першому засіданні шляхом таємного голосування більшістю від загального складу Молодіжної ради.

 Усі члени Молодіжної ради при Підгайцівській сільській раді матимуть посвідчення, завірені сільським головою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.