Пошук

Нова школа у Гаразджі проєктуватиметься на пів тисячі учнів

Дата: 24.09.2021 15:00
Кількість переглядів: 1804

Про плани на будівництво нової школи у Гаразджі заговорили влітку 2021, коли місцеві мешканці та педагоги ініціювали зустріч із заступником Підгайцівського сільського голови Леонідом Гроголем та начальницею Відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанною Скороход. Тоді посадовці оглянули пришкільну територію, вислухали батьків та вирішили відновити будівництво школи.

На останній сесії депутатський корпус Підгайцівської сільської ради більшістю голосів підтримав ініційований Леонідом Гроголем проект рішення про дозвіл на розроблення проєктно-кошторисної документації на будівництво закладу загальної середньої освіти у селі Гаразджа.

Посадовець повідомив, що у сільській раді планують виготовити новий проєкт на будівництво школи наповнюваністю 500-600 учнів. Збудована раніше частина допроєктується, як уже наявна частина новобудови.

У школі розповідають, що у 2012 році освітянам дали надію на позитивні зміни, виготовили проєктно-кошторисну документацію та заклали фундамент нового корпусу школи. Однак далі перекриття підвального приміщення справа не пішла – закінчились кошти.

Нині фундамент заростає бур’яном, а проєктно-кошторисна документація, на яку свого часу витратили чимало коштів, наразі не актуальна. За 10 років змінились будівельні норми, як і вартість матеріалів, які закладались у кошторис будівництва школи.

Леонід Гроголь зазначає, що виготовлення проєктно-кошторисної документації займе декілька місяців. Тоді можна буде звертатись до обласної влади, народних депутатів, аби вони посприяли фінансуванню будівництва школи коштом держбюджету.

«Доки проєктно-кошторисної документації немає, ніхто не зможе гарантувати виділення коштів з бюджету будь-якого рівня, хоча я дуже радий, що Луцька районна рада вже сьогодні заявляє про готовність долучитися до пошуку коштів на будівництво школи. Сила – в єдності!», - підсумував посадовець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.