Пошук

На Волині посилять карантинні заходи відповідно до «жовтого» рівня епіднебезпеки

Дата: 22.09.2021 16:16
Кількість переглядів: 1059

З 23 вересня на Волині та усіх регіонах України відбудеться посилення протиепідемічних заходів у зв’язку із встановлення «жовтого» рівня епіднебезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ та НС 21 вересня 2021 року, про що повідомило управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації на офіційному сайті Волинської ОДА.
У межах цього рівня заборонено зокрема проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до жовтого рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Також, пом’якшили обмежувальні заходи та дозволили працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов.
Навчальним закладам працювати в режимі офлайн можна за умови наявності не менше як 80% щеплених проти COVID-19 працівників.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби», - зауважив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.
Адаптивний карантин, котрий продовжено до кінця року, передбачає у разі подальшого погіршення епідситуації на території будь-якої області запровадження відповідного рівня епіднебезпеки, в тому числі «червоного».


За матеріалами управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.