Пошук

В Підгайцівській громаді запроваджується експеримент з роздільного збору відходів

Дата: 19.09.2021 11:03
Кількість переглядів: 1462

16 вересня 2021 р. на 10 черговій сесії Підгайцівської сільської ради VIII скликання було прийняте рішення надати дозвіл ПП «Ресайклінг Парк» на збір сухого сміття в проєкті дослідження складу твердих побутових відходів  (ТПВ) у Підгайцівській територіальній громаді.
Витрати на цю компанію бере на себе ПП «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк» - іноземний партнер Підгайцівської громади з Австрії.

Фото без опису
Таке рішення має на меті підвищення функціонування системи поводження з ТПВ в процесі моделювання й прийняття технологічних рішень на основі визначення їх морфологічного складу, що сформує траєкторію розвитку галузі поводження з ТПВ у контексті правових, інституційних та економічних особливостей на місцевому рівні. 

Як повідомила координатор проєкту та представник австрійського партнера щодо налагодження системи з переробки відходів - Алла Гонтар, на території Підгайцівської громади буде запроваджено тестову компанію по роздільному збору пакувального матеріалу в «Жовтий мішок», у якій візьмуть участь 150 домогосподарств громади впродовж 3 місяців.

Фото без опису
Результати експерименту дадуть змогу спланувати майбутній процес утилізації  та переробки відходів у Підгайцівській громаді.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк під час чергової сесії наголосив, що це важливий для громади експеримент, який допоможе нашим австрійським партнерам проаналізувати структуру відходів, щоб розробити концепцію майбутнього правильного поводження з відходами, сортування та переробки сміття.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних