Пошук

Підведення підсумків конкурсу «Бюджет участі - 2021»

Дата: 03.09.2021 10:10
Кількість переглядів: 631

Фото без опису

31.08.21 р. відбулось засідання конкурсної комісії щодо підведення підсумків конкурсу «Бюджет участі - 2021», на яку були запрошені представники всіх учасників.

Фото без опису
Організатором конкурсу – відділом регіонального розвитку, проєктної та інвестиційної діяльності Підгайцівської сільської ради було представлено 11 пропозицій від ініціативних груп в трьох бюджетних номінаціях:

  1. 100 тис. грн. – 4 анкети: “Наздогнати мрію” – центр партнерства та розвитку дитини, с. Підгайці, напрямок використання коштів – освіта; “Стадіон для всіх – громади оберіг”, с. Липини – спорт; “Збережемо Волинь зеленою”, с. Гаразджа – екологія.
  2. 60 тис. грн. – 3 анкети: “Доступні знання – шлях до успішного майбутнього”, м. Луцьк Районний центр пробації – освіта; “Молодички – немов вишні, одягнемось у вбрання пишні”, с. Воротнів – культура; “Трагедія струмівського хутора: в пам’яті назавжди”, с. Струмівка – Культура.
  3. 40 тис. грн. – 4 анкети: “Місце сили – клас нових можливостей”, с. Лище – освіта; “Не пролить дитячих сліз допоможе нам навіс”, с. Воротнів - благоустрій; “Сільська зупинка, як креативний простір, або галерея під відкритим небом”, с. Лище - благоустрій; “Теніс і більярд для Лища та Воротнева”, с. Лище, с. Воротнів – дозвілля.

Фото без опису

Учасники конкурсу мали можливість презентувати свої проєкти. Члени конкурсної комісії, склад якої зазначено у розпорядженні Підгайцівського сільського голови від 01.07.21р. №29 (67119b80b3e3ce6aa24f8e8ee1b29db7.pdf (rada.info) При здійсненні відбору керувалися наступними критеріями, вказаними у Програмі підтримки громадських ініціатив жителів Підгайцівської територіальної громади «Бюджет участі - 2021» від 24 червня  2021 року №8/25:

  • наявності чіткої мети, що не суперечить пріоритетам розвитку громади, законодавству України та принципам сталого розвитку;
  • можливості реалізації у поточному році;
  • розумності бюджету (обґрунтованість та реалістичність фінансових витрат);
  • ступеню впливу та охопленій аудиторії;
  • наявності усієї необхідної документації;
  • розміру вкладу ініціаторів та учасників проекту-жителів.

Фото без опису

Члени комісії, врахувавши відповідність проєктів вказаним критеріям та презентації лідерів ініціативних груп, визначились із переможцями:

100 тис. грн. – “Наздогнати мрію” – центр партнерства та розвитку дитини, с. Підгайці, напрямок використання коштів – освіта; 
60 тис. грн. –“Трагедія струмівського хутора: в пам’яті назавжди”, с. Струмівка – напрямок використання коштів  - культура.
40 тис. грн. – “Не пролить дитячих сліз допоможе нам навіс”, с. Воротнів - напрямок використання коштів – благоустрій.

Ініціативи, котрі за результатами конкурсу не отримують фінансування, формують резерв Програми.

Фото без опису

У разі збільшення фінансування Програми з бюджетних коштів у поточному році ці ініціативи можуть бути реалізовані. До реалізації обираються ініціативи відповідно оцінкам, які вони отримали на засіданні Конкурсної комісії.

Фото без опису
Варто зазначити, що цьогоріч у Підгайцівській громаді вперше було оголошено конкурс Підтримки громадських ініціатив жителів Підгайцівської територіальної громади «Бюджет участі - 2021». 

Фото без опису

Щиро дякуємо всім ініціаторам, небайдужим громадянам Підгайцівської громади за їхні старання, креатив та активну громадянську позицію. Щиро віримо в те, що це лише гарний початок у такій важливій і необхідній співпраці влади з громадою у розбудові території, на якій ми живемо.

Фото без опису

До нових зустрічей у наступних конкурсах.

P.S. Відділ регіонального розвитку, проєктної та інвестиційної діяльності Підгайцівської сільської ради запрошує до співпраці ініціативні групи громади для подання їх ідей та проєктів до міжнародних та вітчизняних грантових конкурсів та програм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних