Фахівці сфери харчових технологій закладів освіти підвищили свою кваліфікацію

  • 455

Сучасні вимоги до організації системи харчування у навчальних закладах, зокрема впровадження системи НАССР та інших стандартів,  спонукають до постійного вдосконалення своїх знань та навичок відповідальних за цей напрямок фахівців, аби на належному рівні налагодити застосування харчових технологій у закладах освіти.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради у співпраці з Фаховим коледжем технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки» забезпечили навчання 24 фахівців закладів освіти Підгайцівської громади, які відповідають за діяльність харчових підрозділів.

Кухарі підвищили кваліфікацію за спеціальністю 181 Харчові технології 18 серпня 2021 року, взявши участь у практичному семінарі на тему: «Застосування харчових технологій у закладах освіти».

Участь у роботі практичного семінару взяли, також, представники Центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, експерти-практики, розробники стандартів освіти з харчових технологій та готельно-ресторанної справи, викладачі фахового коледжу.

Навчання тривало 6 годин в розрізі п’яти змістовних модульних блоків.

Учасники семінару дізналися про систему НАССР у закладах освіти як важливого інструменту контролю безпеки харчових продуктів. Досвідчені фахівці ділилися теорією та практикою дотримання санітарних та гігієнічних норм. Особлива увагу було приділено організації харчування здобувачів освіти у сучасних умовах. До присутніх було донесено інформацію про те, що розумною інвестицією в безпеку харчування є новітні види професійного устаткування для закладів ресторанного господарства.

Завершився семінар майстер-класом із застосуванням термоміксу, який презентував випускник фахового коледжу, лауреат телепроєкту "Король десертів", шеф-кондитер Президент-готелю (м. Київ), член міжнародної організації WASK.

За підсумками семінару, його учасники отримали сертифікати.

Учасниця семінару, Вінцюк Оксана, кухар шкільної їдальні ліцею с. Липини розповіла, що таке навчання є надзвичайно корисними, особливо для неї, як кухаря-початківця. «Дуже приємно, що навчання організували під час літніх канікул, у вільний від роботи час. Інформацію було подано в доступній та цікавій формі» - зауважила повар Липинської школи.