Пошук

У Підгайцівській громаді одиноким громадянам похилого віку особлива увага

Дата: 19.08.2021 11:36
Кількість переглядів: 601

У зв'язку з розширенням Підгайцівської ТГ, виникла потреба вивчення кількості одиноких в громаді, їх життєвих обставин та кількості необхідних соціальних працівників.

У відповідь на запити громади, керівництвом Підгайцівської сільської ради було налагоджено цю роботу. Заступник сільського голови Валентин Приходько разом із представниками відділу соціального забезпечення, старостами відповідних округів здійснювали виїзні комісії та вивчали кожну ситуацію детально.

В результаті, було прийнято рішення сесії про забезпечення організації обслуговування одиноких громадян похилого віку Підгайцівської сільської ради, згідно поданих заяв громадян, які потребують обслуговування соціальними працівниками.

Фахівцем із соціальної роботи Патрай Оксаною спільно з 3 соціальними працівниками з 24.05.21 р. по 13.08.21 р. було здійснено 44 виїзди до одиноких осіб похилого віку у відповідності до поданих заяв про потребу в соціальному обслуговуванні.

31% людей, до яких завітали соціальні працівники повідомили, що їх доглядатимуть родичі, близькі люди і вони не потребують обслуговування соціальним працівником.  До допомоги особам похилого віку були долучені також старости громади, медичні працівники та дільничний офіцер громади.

Заступник сільського голови Валентин Приходько повідомив, що моніторинг ситуації з необхідністю надання якісних соціальних послуг одиноким громадянам Підгайцівської громади свідчить про належний рівень забезпечення даними послугами всіх, хто цього потребує.

Для довідки. Соціальні працівники обстежують умови проживання, з’ясовують потреби людей, часто надають психологічну підтримку одиноким людям похилого віку та здійснюють догляд вдома. Догляд вдома передбачає допомогу в самообслуговуванні (дотриманні особистої гігієни, рухового режиму, годування), пересування в побутових умовах, веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання житла, оплата комунальних платежів, прання білизни, дрібний ремонт одягу). Соціальні працівники організовують взаємодію одиноких людей похилого віку з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, транспортних служб, тощо), здійснюють навчання навичкам самообслуговування, допомагають в забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними, надають психологічну підтримку, інформують та представляють інтереси одиноких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.