Пошук

В рамках робочого візиту до Підгайцівської сільської ради, іноземний партнер з Австрії відвідав ТОВ «Тигрес»

Дата: 13.08.2021 11:15
Кількість переглядів: 1091

Фото без опису

На базі ТОВ «Тигрес» 12 серпня відбулась робоча зустріч представників Підгайцівськоі територіальноі громади, австрійської компанії ПП «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк» та компанії «Тигрес». У ній взяли участь заступник підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук, генеральний директор ТОВ «Тигрес» Олександр Шевчук, генеральний директор ПП «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк», почесний доктор Крістіан Чернер, представник іноземного партнера Крістіана Чернера щодо налагодження системи з переробки відходів  - Алла Гонтар.

Фото без опису
В ході зустрічі оглянули потужності підприємства – виробника дитячих іграшок (м'яконабивних та пластмасових), постільної білизни, дитячого одягу та ексклюзивного представника в Україні світових брендів Wader, Сanpol babies та LOVI.

Фото без опису

Фото без опису
Керівник підприємства розповів про історію розвитку заводу. Олександр Шевчук зазначив, що початково планували лише виробництво м'ягконабивної іграшки, пошиття дитячого одягу, але згодом налагодили виробництво з пластмаси.

Фото без опису
Гордістю заводу є 22 австрійські станки фірми ENGEL, які вже 10 років безперебійно працюють. Співпрацю налагоджено з 48 країнами світу.

Фото без опису

Фото без опису
Крістіан Чернер поставив керівнику цікаве запитання, важливе для теми сміттєпереробки: «Як довго дитина гратиметься іграшкою?».  «Пластмасові іграшки - від 1 дня до 1 місяця, як яка дитина», - відповів директор ТОВ «Тигрес». Крістіан Чернер розповів, що далі ця іграшка перетвориться на сміття, яке потрібно належним чином переробляти, тому він тут зараз і знаходиться.

Фото без опису
Велика частка майбутнього сміття продукується через іграшки, як зазначив Олександр Шевчук, близько 700 тон в рік тільки їх заводом. При чому, пластмасового походження, яке має тривалий період розпаду.

Фото без опису
Олександр Шевчук зазначив, що де-які іграшки виробляють з екологічної пластмаси з цукрової тростини, яка має популярність, але є проблеми з поставками, адже сировина дефіцитна і Європейський ринок забирає. У номенклатурні іграшок, які реалізує підприємство є також вироби з органічного поліетилену високої щільності, з вмістом біоматеріалу рослинного походження не менше 94%.

Фото без опису

Фото без опису

Також директор наголосив, що на виробництві застосовують рециклінг відходів, тобто не викидається з виробництва вторсировина, а перемелюється і знов запускається у виробництво. 

Фото без опису

Фото без опису
В ході зустрічі оглянули цехи, познайомилися з процесом виготовлення пластмасової, м'ягконабивної іграшки, асортиментом продукції підприємства. Оцінили відходи та можливості щодо їх вторинної переробки.
Крістіан зазначив, що його мета – максимізувати відсоток  рециклінгу, щоб більше переробляти вторинної сировини, та менший відсоток ішов на захоронення.

Фото без опису
Олександр Шевчук зауважив, що якщо колись намагались не афішувати факт виробництва іграшок з вторсировини через негативне сприйняття споживачем, то нині рівень свідомості споживача та кон’юнктура ринку змінилися і це стало додатковою перевагою. Підприємство, також, співпрацює з картонним комбінатом та здає макулатуру. 

Фото без опису
«Тигрес» виробляє та постачає продукцію не лише під власним брендом, а й під іншими, наприклад під маркою Епіцентр, Disney, у 2012 році випускали продукцію під Євро 2012, тому рівень якості та дотримання стандартів досить високі.

Фото без опису

Фото без опису
По завершенню зустрічі, керівник подякував іноземному партнеру за те, що є такі люди, які дбають про Україну, її екологію та здоров’я людей та побажав удачі у такій важливій справі. 

Фото без опису
Крістіан зазначив, що продукція заводу користується попитом і в Україні і в Європі, адже керівництво робить все, щоб було і екологічно і якісно. 
Алла Гонтар розповіла, що перший полігон сприятиме тому, що вторинну сировину можна буде використовувати в більших масштабах.  

Фото без опису
Олександр Бляшук, який опікується проблемою налагодження правильного поводження з ТПВ у Підгайцівській громаді розповів, що невдовзі ринок почне диктувати умови і ми муситимемо переробляти свої відходи.
Вцілому зустріч виявилась продуктивною, адже партнери виявили наміри співпрацювати не лише у сфері сміттєпереробки та рециклінгу, а й у налагодженні постачання сировини цукрового тросняку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних