Пошук

Зупинимо насилля разом!

Дата: 03.08.2021 16:05
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

У Підгайцівській громаді є особа, відповідальна у сфері запобігання та протидії домашнього насилля та насиллля за ознакою статі. Такі важливі функції покладені на начальника служби у справах дітей – Наталію Матвіюк.

 Ми поспілкувались з пані Наталією та з’ясували, що сьогодні проблема домашнього насильства є досить поширеною у вимірі сучасного соціального простору та є формою порушення прав людини.

Причин домашнього насилля є багато. Це і патологічні ревнощі; характерологічні особливості; занижена або завищена самооцінка; травми дитинства; самоствердження через інших людей; потреба у визнанні; психічні відхилення та захворювання; різні релігійні та політичні погляди; хронічний алкоголізм, наркоманія. Причинами може стати також вимушена ізоляція через карантин, одноманітність рутинної щоденної роботи, втрата роботи, брак економічної стабільності. Усі ці чинники тільки сприяють накопиченню тривоги, злості чи агресивності і можуть стати каталізатором для викиду своїх почуттів.

Посадовиця пояснила, що в громаді систематично ведеться робота щодо обстеження сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Постраждалим сім’ям надається консультаційна підтримка. "Ми надаємо контакти центрів, в які можна звернутися та отримати прихисток на 90 діб. Пропонуємо також можливість отримання психологічної та безоплатної правової допомоги", - пояснила посадовиця. Зі слів Наталіїї Матвіюк, особлива увага при виявленні випадків домашнього насилля звертається на дотримання прав дітей, забезпечення їх належного виховання та безпеки. 

В разі виникнення випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, можна звертатись за телефонами: 

  • Відповідальна особа у сфері запобігання та протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі Підгайцівської сільської ради +380667062263.

  • Поліцейський офіцер громади - Толстихін Микола Леонідович +380663308009.

  • Національна гаряча лінія з протидії домашньому насильству: 116 123 (з мобільного); 0 800 500 335 (зі стаціонарного). 

  • Номер національної поліції - 102.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних