Пошук

Підгайцівська громада та Луцький національний технічний університет співпрацюють у сфері запровадження в прикордонному регіоні роздільного сортування сміття

Дата: 23.07.2021 15:04
Кількість переглядів: 829

Фото без опису

У стінах ЛНТУ 23 липня відбулась робоча зустріч представників Підгайцівськоі територіальноі громади та Луцького національного технічного університету. У ній взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та партнерства ЛНТУ - Ковальчук Надія, начальник відділу проєктної діяльності ЛНТУ - Марчук Ольга, Представник іноземного партнера Підгайцівської громади з Австрії Крістіана Чернера (компанія ПП «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк») щодо налагодження системи з переробки відходів в прикордонному регіоні - Гонтар Алла, фахівець з інформаційної політики Підгайцівської сільської ради - Киришун Леся.

Нагадаємо, що 5 квітня поточного року відбулось підписання угоди про співпрацю між ЛНТУ та Підгайцівською громадою за участю сільського голови Юрія Семенюка та ректора університету Ірини Вахович. Укладений меморандум передбачав співробітництво з метою залучення науково-педагогічного потенціалу університету до розвитку Підгайцівської ТГ, зокрема в освітній, науковій, проєктній діяльності.

Фото без опису

Під час зустрічі представники Підгайцівської громади та вузу обговорили основні шляхи, етапи розробки спільного грантового проєкту місцевого розвитку, який буде стосуватися налагодження системи інформування, навчання та обміну досвідом для запровадження роздільного сортування сміття в прикордонному регіоні загалом та Підгайцівській громаді зокрема.

Фото без опису

Фото без опису

Алла Гонтар зазначила, що в процесі запровадження комплексного підходу до сміттєпереробки з залученням іноземного інвестора, важливу роль відіграє належним чином налагоджена система комунікації та інформування населення. Існують різні думки щодо впливу на екологію та здоров’я мешканців. Однак, європейський досвід свідчить про величезні переваги та позитивний вплив налагодження системи переробки відходів та роздільного сортування сміття на екологію та здоров’я людей.

Радіємо, що маємо таких партнерів для розвитку та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю у вказаному напрямку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних