Пошук

У Підгайцівській сільраді хочуть створити молодіжний простір для активної молоді громади

Дата: 22.07.2021 16:51
Кількість переглядів: 1203

Директорка комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук загорілася ідеєю організувати у громаді простір для молоді, де б активні старшокласники та студенти могли спілкуватись, організовувати різноманітні заходи та втілювати в життя цікаві проекти.

Аби ідея стала реальністю, посадовиця, разом із заступником Підгайцівського сільського голови Валентином Приходьком, зустрілися із засновником «Молодіжного центру Волині» Захаром Ткачуком.

За словами Тетяни Ковжук, вона давно виношує ідею організації молодіжного центру на території Підгайцівської громади. Останнім часом почала вивчати законодавчу базу, навіть встигла розробити проект положення, однак було бажання поспілкуватися з експертом у молодіжній політиці, людиною, яка пройшла довгий шлях і може попередити про усі підводні камені такої діяльності. Тому за допомогою та консультацією звернулися до ідейного натхненника та засновника «Молодіжного центру Волині» Захара Ткачука.

Він розповів, що їх проект діє п’ять років. Ще один рік до запуску їм знадобився, щоб зробити ремонт у приміщеннях, облаштувати все, продумати функціонал кожної локації.

Зараз центр має ресепшн, кімнату для працівників центру, кілька кімнат, у яких може збиратися ініціативна молодь, є міністудія для зйомок відеоконтенту для юних блогерів, є куточок для спілкування із зручними диванчиками і зоною, де кожен може приготувати собі каву або чай.

Схожі умови він рекомендує створювати усім молодіжним центрам, але аби офіс був ефективним місцем зустрічей молоді, різних розвиваючих активностей, навчань, відпочинку, спілкування, спочатку рекомендує сформувати коло молодих людей, яким буде цікаво займатися молодіжною тематикою в громаді. Для цього Захар Ткачук радить спочатку створити Молодіжну раду, спільно з активною молоддю сформувати програму та допомагати її реалізовувати, підтримувати їх інформаційно, фінансово тощо.

«Мені сподобався підхід Захара, тому ми продумаємо, яким чином налагодити комунікацію між усіма селами громади, підготуємо проект рішення до чергової сесії Підгайцівської сільської ради та будемо працювати над тим, щоб молодь могла себе реалізувати, адже їхнє бачення розв’язання проблем, потреб громади – інакше, вони мислять прогресивніше і можуть дати новий поштовх та втілити нове бачення розвитку громади. Ми готові їм допомогти та підтримати», - зазначила директорка Центру культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради Тетяна Ковжук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.