Пошук

Депутати Підгайцівської сільради просять Кабмін не закривати сільські відділення «Укрпошти»

Дата: 14.07.2021 16:16
Кількість переглядів: 833

Фото без опису

Рішення звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України аби недопустити закриття стаціонарних відділень «Укрпошти» у Волинській області прийняли на позачерговій сесії депутати Підгайцівської сільради.

Таке скасування рішення про закриття поштових відділень «Укрпошти», на думку депутата сільради Михайла Котова, забезпечить належні умови для своєчасного отримання жителями Волинської області пенсії, друкованих періодичних видань, ліків та товарів за каталогами. Разом з тим, відпаде потреба звільняти працівників поштових відділень та делегувати функцію щодо доставки пенсій та соціальних виплат  банківським установам.

У зверненні депутатів Підгайцівської сільської ради йдеться:

«Національний поштовий оператор  «Укрпошта» поширив інформацію про те, що починаючи з 2021 року, жителів населених пунктів з чисельністю населення до 2 тисяч осіб будуть обслуговувати пересувні відділення і надаватимуть всі 100% послуг, зокрема це передплата газет та журналів, доставка ліків і товарів за каталогами, а також фінансові послуги (виплата пенсій, сплата комунальних послуг, поштові перекази тощо).

За інформацією Волинської дирекції АТ «Укрпошта», підприємство зобов’язане скоротити у штаті Волинській області понад 400 листонош та закрити 300 поштових відділень, що напряму суперечить основному правилу Укрпошти: «ставати ще швидшою, зручнішою й сучаснішою».

Вказані нововведення, які пропонує Уряд, викликають чимало сумнівів, зважаючи на те, що майже половина всього населення нашої області живе у сільській місцевості. Жителі віддалених і малочисельних населених пунктів – це переважно люди у віці 60 і більше років. Багато хто з них має проблеми зі здоров’ям, не може самотужки пересуватися аби дістатись до автівки «Укрпошти», яка приїжджатиме в село на кілька годин двічі на тиждень. Листонош, які розносили пенсії і періодику, у малих селах планують скоротити, замість них «мобільна пошта» приїжджатиме один-два рази на тиждень.

Окрім цього, люди літнього віку занепокоєні тим, як вони будуть отримувати пенсію, чи доставлять їм вчасно друковані періодичні видання, які донині листоноші приносили їм на подвір’я. Через проблеми зі здоров’ям багатьом сільським жителям важко дістатися до центру територіальної громади, де є банкомат. Якщо у колишніх райцентрах стаціонарні пункти «Укрпошти» ще продовжують роботу, то в малих селах більшість листонош вже скорочено.

Саме тому ситуація з закриттям відділень «Укрпошти» найбільше хвилює мешканців віддалених від обласного центру територіальних громад. Обурені люди звертаються до керівників своїх громад, до депутатів із проханням не допустити закриття поштових відділень. А коли вже запроваджувати пересувні пункти «Укрпошти», то тільки як додаткову форму обслуговування людей», - йдеться у зверненні Підгайцівської сільради до Президента України та Кабінету міністрів України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних