Пошук

«Не більш ніж політичні маніпуляції»: у Підгайцівській сільраді прокоментували заяву Господарика

Дата: 25.06.2021 11:24
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Потрібно черпати інформацію з офіційних джерел, а не робити необґрунтовані звинувачення, які псують імідж громади, – радить місцевому депутату Миколі Господарику директор комунального підприємства  Підгайцівської сільської ради Михайло Котов, пояснюючи, які факти мають місце, а якими народний обранець маніпулює у нещодавно оприлюдненому дописі.

Нагадаємо, що нещодавно депутат Підгайцівської сільської ради Микола Господарик заявив у соцмережах, що новий сміттєвоз, який придбали через тендер на Prozorro за 1 799 700 гривень чотири місяці тому, мав би обійтися громаді на півтора мільйона дешевше.

Аби підтвердити свої слова, депутат пред’явив митну декларацію від 8 січня 2019 року, згідно з якою в Україну за 7000 євро (224 тисячі гривень на нинішнім курсом) ввезли тягач, який потім переобладнали у сміттєвоз. У своєму дописі Микола Господарик свідомо видає вартість тягача за вартість усього переобладнаного та оснащеного пресувальною установкою сміттєвоза, чим вводить в оману читачів.

Директор комунального підприємства Підгайцівської сільської ради Михайло Котов вирішив публічно роз’яснити, які факти мають місце, а якими народний обранець маніпулює.

За словами Котова, згідно з тендерною документацією, договір із переможцем торгів комунальне підприємство підписало після усіх необхідних процедур, висновків експертів та перевірок антимонопольників. Сміттєвоз придбали за 1 799 700 гривень із ПДВ,  з цієї суми 300 тисяч податку на додану вартість повернулося у бюджет громади. Тому фактична вартість придбаного сміттєвоза – 1 499 700 гривень.

Заявки на участь у тендері приймали впродовж місяця. За цей час виявили бажання взяти участь у торгах лише два учасники. Тендер проводила уповноважена особа із державних закупівель. Коли обрали переможця, інший учасник мав 10 днів на оскарження результатів. Жодних нарікань на проведення тендеру не надійшло, тому ухвалили рішення підписати договір із фірмою, яка виграла торги.

Як  наголошує Михайло Котов, Підгайцівська сільська рада не могла вчинити інакше. Адже, згідно з чинним законодавством, просто зобов’язана підписати договір, якщо підприємство-переможець тендеру надало підтверджувальні документи про відповідність транспортного засобу заявленим технічним вимогам.

«На сьогодні маємо сучасний якісний сміттєвоз, який чотири місяці виконує функцію збору твердих побутових відході. До слова, ми надаємо допомогу й Луцьку, адже підписали два договори на вивезення цим сміттєвозом твердих побутових відходів з обласного центру», – уточнює співрозмовник.

Щодо митної декларації, то Михайло Котов каже: взагалі не зрозуміло, де депутат її взяв. Бо там вказана дата 8 січня 2019-го, коли завозився тягач. Це за два роки до того, як підприємство взяло участь у тендері. Окрім того, теж два роки тому із тягача зробили сміттєвоз. У наших документах на право власності зазначено, що переобладнання здійснили у 2019 році.

Фото без опису

Фото без опису

Але – Підгайцівська сільська рада не має стосунку до цих процесів.  Тендер оголосили у 2021 році, й документи на сміттєвоз вивчали вже в рамках тендерних умов. Коли ставили автомобіль на облік, підприємець приїхав до керівництва громади із повним пакетом документів. Йому не проплачували коштів згідно з тендером, доки не була проведена експертиза представником МВС, який визначив, що ця техніка – ні що інше, як спеціальний вантажний автомобіль-сміттєвоз.

Очікувана вартість спецтранспорту, яку у сільраді зазначили під час оголошення закупівлі на Prozorro, сформована тендерною комісією комунального підприємства на основі зібраної інформації щодо конкретних технічних параметрів. Для цього спілкувалися із водіями комунального підприємства, врахували їхні побажання і визначили, що потрібен потужний сучасний дизельний автомобіль із об’ємом двигуна від 12000 кубічних сантиметрів, автоматичною коробкою передач, екологічний стандарт не нижче ЄВРО-5, встановленою пресмашиною об’ємом 16 кубічних метрів.

За інформацією інтернет видання ПЕРШИЙ канал соціальних новин: https://pershyj.com/p-ne-bilsh-nizh-politichni-manipulyatsiyi-u-pidgaitsivskii-silradi-prokomentuvali-zayavu-gospodarika--51087?fbclid=IwAR0gjlkyEAVZmCd

#Підгайцівська Громада#Підгайці#Микола Господарик#Михайло Котов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних