Пошук

Свято у Романівському старостаті пройшло на веселій ноті

Дата: 22.06.2021 17:07
Кількість переглядів: 810

Фото без опису

У понеділок, 21 червня, у селі Романів відбулося перше святкування Дня Романівського старостівського округу. Велелюдне дійство із концертом Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос», розвагами для дітей та дорослих зібрало чимало мешканців із сіл округу та інших старостатів Підгайцівської громади.

Фото без опису

Староста округу Віктор Ковжук розповів, що день святкування обрали не випадково, адже раніше саме на другий день Трійці відзначали свято села Романів. Тож цього року вирішили продовжити традицію і відсвяткували з усім розмахом – завершили аж за північ.

Фото без опису

Оваціями зустрічали на сцені Романівського будинку культури артистів «Колоса», які підготували годинну програму із традиційними українськими піснями та танцями. Продовжили виступ фольклорні колективи «Горлиця»,  «Соколи», інші аматорські творчі колективи. Гостей свята тішили виступом вихованці дитячого садка, а педагог-організатор Романівської школи Олена Бондар організувала цікавий флешмоб.

Фото без опису

Впродовж дня учасників святкувань вітали депутат Підгайцівської сільської ради Віталій Заремба, отець Діонісій, староста Романівського старостівського округу Віктор Ковжук, голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк та його заступник Олександр Бляшук, директорка КП «Центр культури, туризму, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради» Тетяна Ковжук.

Фото без опису

Окрім концертної програми, у будинку культури організували виставку з стародавніми рушниками та вишиваними сорочками, старовинними фото, які збереглися у архівах будинку культури, школи.

Фото без опису

Традиційні козацькі забави зі стрільбою з лука, боях булавами, виставка козацької зброї дуже зацікавили дітей та молодь. Усі із задоволенням смакували козацький куліш та наспівували козацьких пісень.

Фото без опису

Фото без опису

Дітей, які прийшли на свято, три години розважали аніматори, малювали на личках аквагрим, показали захоплююче бульбашкове шоу. На ярмарку, який провели поблизу, можна було придбати різноманітні сувеніри та смаколики. Серед учасників безпрограшної лотереї розіграли корисні у господарстві призи, чим дуже потішили публіку.

Фото без опису

Завершили святкування дискотекою. Такого свята, кажуть, місцеві мешканці, давно чекали і воно вдалося на славу. На згадку після свята лишилось чимало фото і біля цікавої фотозони, яку облаштували з нагоди першого свята Романівського старостівського округу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних