В рамках співпраці Фахового коледжу та Підгайцівської сільської ради було проведено «Майстер клас з карвінгу"
Нещодавно Підгайцівська сільська рада та Фаховий коледж технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки уклали угоду про співпрацю.
Як зазначив Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк, метою договору визначили налагодження співпраці в напрямку освітньої, навчально - методичної, наукової, виховної роботи, взаємного обміну досвідом. Заступник сільського голови Валентин Приходько повідомив, що серед напрямків співпраці передбачили організацію курсів, підготовку до вступу, факультативи, консультації, профорієнтацію молоді, проведення спільних заходів та реалізацію проєктів місцевого розвитку.
Днями, у Підгайцівському НВК представниками коледжу було проведено цікавий навчально-практичний захід –«Майстер клас з карвінгу».
До участі у заході були запрошені школярі, учні старших класів, адже перед ними невдовзі постане питання вибору своєї майбутньої професії.
Тетяна Маркеєва, юрисконсульт Фахового коледжу технологій, бізнесу та права презентувала учням навчальний заклад, спеціальності, та умови вступу. Представниця закладу зазначила, що коледж здійснює навчання випускників дев’ятих та одинадцятих класів за такими спеціальностями: право; фінанси, банківська справа та страхування; облік і оподаткування; підприємництво, торгівля та біржова діяльність; харчові технології; готельно-ресторанна справа.
Алла Шабрило - майстер виробничого навчання коледжу та ведуча факультативу художньо – декоративного вирізування на овочах і фруктах пояснила школярам, що в житті дуже важливо зробити правильницй вибір, щоб впевнено крокувати у майбутнє. Як зазначила викладач, - «Ми вчимо студентів спеціальності «Харчові технології» та паралельно спонукаємо їх розвиватися творчо, виявляємо таланти та направляємо у різні напрямки. До таланту звісно потрібна наполегливість».
Алла Оксентівна розповіла, що декоративно-прикладне вирізування - «карвінг» застосовується дуже часто та дає можливість гарно оформляти страви на весіллях та інших заходах. Це в свою чергу – додатковий заробіток для талановитого кухаря. «Не вмій гарно готувати, але вмій гарно подати» - акцентувала Алла Шабрило.
На звичайних продуктах: картоплі, цибулі, яблуках та інших овочах та фруктах дітям дали можливість спробувати попрактикуватись у вирізуванні, проявити свою креативність із застосуванням всіх необхідних інструментів, матеріалів, сировини.
Школярі мали можливість повчитись у молодих фахівців художньої різьби з овочів та фруктів – студентів 3 курсу, кухарів вищої категорії 5 розряду коледжу - Заерузи Марії та Журби Анастасії та Марка Сасюка – студента 1 курсу спеціальності «Харчові технології».
Учні були у захопленні, отримані навики допоможуть їм також у повсякденнному житті.
Представники відділу освіти, культури молоді і спорту Підгайцівської сільської ради від імені керівництва вручили представникам коледжу подяку за співпрацю.
Заступник сільського голови Валентин Приходько наголосив, що ми раді таким партнерам та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.