Пошук

У школах Підгайцівської громади завершився навчальний рік

Дата: 31.05.2021 21:53
Кількість переглядів: 921

Фото без опису

Свято «Останнього дзвоника» завжди хвилююче, навіть – зі сльозами на очах. Для випускників – це сльози смутку від усвідомлення, що прийшла мить  прощання зі школою. Для багатьох учнів - це радість, адже навчання закінчилося й попереду –  канікули. Байдужими це свято не залишає нікого.

У нашій громаді сьогодні пройшли урочистості з нагоди закінчення навчального року у школах сіл Підгайці, Хорлупи, Пальче, Липини, Вишнів, Лище, Гаразджа, Романів, Борохів.

У Підгайцівському НВК перший крок у доросле життя зробив 51 випускник одинадцятих класів. Їх, як головних героїв свята, зустрічали гучними оплесками  у супроводі класних керівників Ляшука Миколи Олексійовича, Дудюк Надії Василівни та перших вчителів Маркової Галини Петрівни, Пронь Євгенії Володимирівни, Міщук Галини Петрівни. Як зворушливо наголосила ведуча: «Ідуть вони поважно так до школи, несуть у квітах вдячність і любов, але сумні вони сьогодні, як ніколи, бо вже не будуть школярами знов…»

Вітали також дев'ятикласників та їх класних керівників Оліченко Наталію Анатоліївну, Гаврилюк Анну Василівну та Ліщинську Вікторію Миколаївну, адже для окремих учнів у стінах рідного закладу шкільний дзвінок пролунав востаннє.

Директор школи Лариса Ляшук  виголосила теплі слова привітання присутнім та провела церемонію нагородження. Свою «хвилину слави» на урочистості отримали  переможці та призери  учнівських предметних олімпіад, спортивних змагань, творчих конкурсів різного рівня та вчителі – за вагомі досягнення.

Під час вітального слова, заступник сільського голови Валентин Приходько побажав випускникам - знайти свій шлях у житті, здійснення усіх мрій та бажань. Посадовець розповів, що нещодавно у сільській раді затвердили ряд програм для підтримки обдарованих дітей та їх наставників, що передбачають матеріальну підтримку, премії, стипендії для переможців конкурсів, обдарованих дітей та їх керівників.

Фото без опису

Гучними оплесками зустрічали команду новоспечених чемпіонів та їх зіркових тренерів Бажул Олександра Юрійовича та Гаврилюк Анну Василівну, які вибороли суперкубок у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заходу серед учнів «Cool Games» та стали чемпіонами України.

Заступник сільського голови Леонід Гроголь нагородив команди  спортсменів медалями та  подарунковими сертифікатами, щоб кожна дитина отримала можливість придбати в спеціалізованому магазині необхідне приладдя.

Фото без опису

У своєму вітальному слові посадовець наголосив на тому, що Підгайцівська школа є найбільшою за кількістю учнів та має високу якість навчання. Він запевнив, що невдовзі у заклад будуть інвестовані кошти на утеплення приміщень, ремонт даху, санвузли, в тому числі, для дітей з особливими потребами, у спортзал, поділився планами щодо облагородження шкільного подвір’я.

Розважили публіку запальними танцями учасниці  команди школи з чарлідингу Black Fox, які за короткий проміжок часу досягли хороших результатів на всеукраїнських змаганнях. Учасники були  нагороджені подяками та медалями.

Фото без опису

Урочистим та визначним для випускників, учнів та жителів нашої громади було свято останнього дзвоника у с. Романів, де всі присутні тепло зустріли вітальну промову начальника відділу освіти, культури, молоді й спорту Жанни Скороход. На заході був присутній депутат Віталій Заремба.

Фото без опису

У с. Пальче всіх присутніх школярів, батьків, гостей вітали в.о директора КЗ «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяна Ковжук, депутати Підгайцівської сільської ради Микола Господарик, В’ячеслав Разумовський.

Дуже зворушливим та щедрим на нагороди було свято останнього дзвоника у с. Хорлупи, яке відвідав заступник сільського голови Олександр Бляшук.

Представник групи компаній «Вілія» побажав дітям Хорлупівської школи особистого росту, відчуття щастя, нагородив відмінників стипендіями.

Директор школи Ірина Тарасюк привітала учнів із закінченням навчального року, який був неординарним, адже отримали багато здобутків. Директорка подякувала відділу освіти Підгайцівської сільської ради, керівництву громади за підтримку та турботу.

Навчальний рік у Хорлупівській школі закінчили 56 учнів, з них 10% - з похвальними листами. Директор відзначила призерів змагань, конкурсів, турнірів серед учнів та фахових конкурсів вчителів, зокрема  призерку Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», яка здобула 2 місце серед 40 педагогів з курсу духовно-морального спрямування –Руслану Щербачук.

Були відзначені спортсмени, переможці змагань, батьки, педагоги, яким заступник сільського голови Олександр Бляшук вручив грамоти та нагороди. Посадовець привітав присутніх зі святом, побажав добра, наголосив на необхідності спільного розвитку села, похвалив старосту та висловив впевненість у досягнені поставлених спільних цілей.

Фото без опису

Василь Грудік хвилювався більше, ніж завжди, оскільки він вперше виступив і як староста, і як та батько випускниці. Він побажав одинадцятикласникам не забувати село в якому народились, рідну школу, вчителів, які вклали у них знання, любов. Дякував вчителям.

Директор КУ «ЦПРПП» Світлана Зінкевич у своїй вітальній промові побажала  багато теплих слів та зазначила, що обдарованих дітей та їх наставників будуть підтримувати на місцевому рівні, також наголосила на високому потенціалі учнів Хорлупівської школи.

У день останнього дзвоника лунали пісні про школу, батьків, Україну. Прощальними запальними танцями під сучасні ритми вражали випускники.  По-особливому, урочисто звучав Гімн  України. Канікули!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних