Пошук

Через недофінансування освітніх закладів депутати Підгайцівської сільради звернулись до Уряду

Дата: 25.05.2021 21:13
Кількість переглядів: 1303

Фото без опису

Депутати Підгайцівської сільської ради підтримали Звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства фінансів України щодо внесення змін у формулу розподілу освітньої субвенції.

Таке рішення, за словами заступника голови Підгайцівської сільської ради Валентина Приходька зумовлене вимогою Уряду оптимізувати витрати на освітні заклади, що може призвести до закриття шкіл, які не відповідають вимогам щодо наповненості класів та потребують значних коштів для утримання.

«У 2021 році враховуючи те, що державний бюджет не додав кошти у повному обсязі на забезпечення заробітної плати педагогічним працівникам, які фінансуються з коштів освітньої субвенції, з місцевого бюджету уже виділено 2 мільйони гривень, що обмежує спрямування коштів на інші потреби Підгайцівської територіальної громади», - наголошує посадовець.

У зверненні йдеться про те, що після приєднання у 2021 році до Підгайцівської територіальної громади Липинської об’єднаної територіальної громади, Піддубцівської, Звірівської та Хорлупівської сільські ради новостворена Підгайцівська територіальна громада втратила обсяг освітньої субвенції відповідно до Формули, затвердженої постановою Кабінету

Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» (зі змінами), у значенні розрахункової наповнюваності класів.

При затвердженні бюджету 2020 року розмір субвенції розраховувався з наповнюваністю 20 учнів у класі, із 2021 року – 22, учнів у класі, в той час, як фактична наповнюваність у класах приєднаних ОТГ становить 6-14 учнів. Тобто громада недоотримає освітньої субвенції у розмірі близько 7 мільйонів гривень, враховуючи фактичну наповнюваність класів (16,5 учнів в класі).

Депутати звертають увагу владців на те, що відповідно до пункту 2 статті 4 Закону України «Про освіту» – держава гарантує безоплатну повну загальну середню освіту, щодо чого органам місцевого самоврядування делегуються повноваження, а держава, своєю чергою, повинна забезпечити у повному обсязі фінансовим ресурсом передані органам місцевого самоврядування повноваження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних