Пошук

Поліцейський офіцер Підгайцівської громади розповів дітям правила, які врятують їм життя! 

Дата: 21.05.2021 14:36
Кількість переглядів: 845

Фото без опису
В рамках тижня безпеки дорожнього руху, який проходить в Україні з 17 по 23 травня 2021 року, поліцейський офіцер громади Микола Толстихін вирішив нагадати прості правила, які здатні врятувати життя учням Піддубцівської та Романівської шкіл. 
Для цього в освітніх закладах організували зустрічі під час яких діти змогли задати усі питання та обговорити ситуації на дорозі, які їх цікавили.
Микола Толстихін наголосив школярам на важливості дотримання правил дорожнього руху під час подорожування велосипедами та іншими мобільними засобами пересування, як то героборди, електроскутери та електросамокати, моноколеса. 
Поліцейський наочно продемонстрував, як повинні  бути оснащені світловідбивними елементи - катафотами, звуковими сигналами засоби руху. 
За допомогою мультимедійної презентації він пояснив школярам якими знаками можна попередити інших учасників руху про маневр велосипедиста на проїжджій частині, що їхати потрібно ближче до правої частини дороги усім транспортним засобам, які пересуваються зі швидкістю до 35 км. за годину.
Школярі дізналися, як правильно переходити пішохідну доріжку, що означають різні дорожні знаки, як переходити через пішохідний перехід з велосипедом, як уберегти свого "залізного коня" від крадіжки та чи потрібно користуватись телефоном під час руху вулицями. 

Фото без опису
Третьокласники активно брали участь у розмові, розповідали свої історії, які траплялись на дорозі, а поліцейський офіцер охоче консультував малечу.
Школярі є також учасниками дорожнього руху в якості пішоходів, тому друга частина презентації офіцера стосувалася небезпек, які можуть трапитись на дорозі та як чинити не потрібно. Поліцейський продемонстрував, як погано бачить водій пішохода в дощ і пояснив чому краще мати на собі світловідбиваючі елементи чи одяг білого кольору. 
У школі с. Романів, де до спілкування з поліцейським долучилися старшокласники, обговорювали також інші питання, бо підлітків цікавило до котрої години можна дітям знаходитись на вулиці без супроводу дорослих.  
За словами Миколи Толстіхіна, без дорослих діти можуть перебувати на вулицях населеного пункту взимку - до 22.00, влітку - до 23 години. В іншому випадку, батьки можуть бути притягнуті до відповідальності за неналежне батьківське виховання за перебування дитини в громадському місці без супроводу дорослого.

Вцілому, презентація офіцера школярам дуже сподобала. Тиждень безпеки  дорожнього руху в нашій громаді видався продуктивним.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних