Пошук

У двох школах громади планують покращити санітарні умови

Дата: 21.05.2021 14:17
Кількість переглядів: 1297

Кошти освітньої субвенції у Підгайцівській громаді планують використати на капітальний ремонт вбиралень у Підгайцівському навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ступенів- гімназія» та загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Хорлупи.

Частину коштів планують виділити і з бюджету громади, оскільки у Підгайцівській школі ремонтуватимуть вбиральні не лише у приміщенні школи, а й у спорткомплексі. Там потрібно облаштувати ще й  душові кабіни та переодягальні, окремо для хлопчиків та дівчаток, зробити косметичний ремонт у коридорах спорткомплексу.

Аби оцінити об’єм робіт, який планують виконати до початку навчального року у школах громади, заступники сільського голови Леонід Гроголь та Олександр Бляшук, разом із представниками проектної організації, зустрілися із керівниками навчальних закладів та обговорили технічний стан приміщень та перспективи капітального ремонту вбиралень у Підгайцівській та Хорлупівській школах.

Порадившись із директоркою Підгайцівського НВК, посадовці вирішили відремонтувати вбиральні у шкільному корпусі та у приміщеннях біля спортзалу.

За словами Олександра Бляшука, вбиральні та роздягальні у спорткомплексі гімназії багато років у занедбаному стані, відсутні душові кабіни та навіть елементарні рукомийники.

«У наших планах на території освітнього закладу організувати такий собі осередок спортивного життя Підгайцівської громади. Ми хочемо тут облаштувати футбольне поле із штучним покриттям, дитячий майданчик та встановити вуличні тренажери, аби займатися спортом могли не лише учні, та не лише під час уроків.

Зрештою, тут можна було б організовувати змагання, тому потрібно створити відповідні умови у спорткомплексі школи - із вбиральнями, душовими та переодягальнями. Комунальне підприємство, з яким межує школа, планують обгородити парканом», - поділився планами Олександр Бляшук.

Леонід Гроголь зазначає, що треба максимально ефективно освоїти кошти держаної субвенції та покращити умови у школах громади, більшість яких побудовані давно та потребують вже і заміни каналізаційної системи і нових вбиралень, якими зможуть користуватися учні за візках.

Посадовець зазначив, що у Хорлупівській школі багато років стоїть пусткою приміщення, у якому колись діяла телефонна станція, а зробивши там ремонт можна облаштувати сучасний фельдшерсько-акушерський пункт. Таким чином можна покращити медичні послуги на селі та виконати умову Міністерство освіти України щодо відкриття «Кабінету здоров’я» при школі.

На його думку, окремий вхід та кілька кабінетів з вбиральнею ідеально підходять для облаштування ФАПу.

«Ми дали завдання проектантам розробити документацію, яка б врахувала наше бачення та потреби шкіл, які озвучили керівники освітніх закладів. Було б добре виконати заплановані ремонти до того часу, як діти знову повернуться за шкільні парти, але якщо бюрократичні моменти трохи затягнуть цей процес, ми до цього готові, адже зміни потребують часу, головне - до них підходити планомірно і працювати на результат», - підсумував Леонід Гроголь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.