Пошук

Про стан доріг у громаді інформує заступник голови Підгайцівської сільської ради - Леонід Гроголь

Дата: 19.05.2021 10:51
Кількість переглядів: 833

Фото без опису

Стан доріг у нашій громаді досить важливе питання, яке цікавить мешканців. Особливо гостро воно постало після зими, адже наглядними є руйнування дорожнього покриття.

Детальніше про стан справ у цій сфері нам розповів заступник голови Підгайцівської сільської ради Леонід Гроголь.

За словами посадовця,  більшість ремонтних робіт у цьому році стосується доріг без твердого асфальтного покриття. Такі вулиці висипаються щебенем, щоб була можливість мешканцям у будь-яку пору року безперешкодно дістатися свого обійстя. Частина доріг потребують вирівнювання поверхонь шляхом грейдерування, зокрема у Звірові, Олександрії, Борохові, Гаразджі, Ботині та інших селах нашої громади.

Леонід Гроголь зазначив, що у громаді відсутня техніка для грейдерування, тому його здійснюють підрядники. Для збільшення обсягу таких робіт вирішили орендувати спецтранспорт. Тому, незабаром усі дороги, які цього потребують, будуть розрівняні.

Наразі, вже розпочали ямковий ремонт асфальтного покриття проїзної частини вулиць с. Лище. Що стосується інших видів дорожніх робіт, посадовець зазначає, що вартість капітального ремонту 1 км. дорожнього покриття з тротуаром та велосипедними доріжками становить близько 20 млн. грн. Тому у цьому році запланували переважно ямковий ремонт та підсипання доріг щебеневою сумішшю, і лише на окремих ділянках – капітальний.

«Для того, щоб здійснити ремонтні роботи доріг, вартістю понад 50 тис. гривень, необхідно провести торги для визначення підрядника. А підрядник визначається на офіційному майданчику електронної системи публічних закупівель України ProZorro. Для оголошення тендеру на ProZorro потрібно пройти наступні процедури: розробити передпроєктну документацію: техніко-економічні обґрунтування, техніко-економічні розрахунки інвестицій, ескізні проєкти. На основі цих документів готується проєктно-кошторисна документація (проєкти, робочі проєкти, робоча документація) для нового будівництва, реконструкції чи капітального ремонту автомобільних доріг. Уся документація має бути затверджена відповідними службами та управліннями», - наголошує Леонід Гроголь.

За його словами, інвестиційні програми й проєкти будівництва об’єктів дорожнього комплексу, незалежно від джерел фінансування, підлягають обов’язковій комплексній державній експертизі у повному обсязі, або ж обов’язковій  інвестиційній експертизі. Тобто, це доволі складний  і затратний у часі процес, на який потрібно, як правило, 2-3 місяці.

«На сьогодні є проєкти, які уже пройшли експертизу й оголошено торги на ремонт проїзної частини вул. Новокотівської в с. Піддубці.

Готові проєкти  з поточного ремонту дороги  вул. Сільська від перехрестя з вул. І. Богуна до перехрестя з вул. Східна в селі Струмівка  та  поточний середній ремонт вул. Джерельна в селі Гаразджа», - інформує заступник сільського голови.

Проводиться експертиза проєктно– кошторисної документації на поточний середній ремонт вул. Центральна від вул. Л. Українки до дачного масиву в с. Вишнів.  Вже готова передпроєктна документація на ремонт проїзної частини вул. М. Кривоноса, С. Крушельницької, М. Заньковецької, частину вул. Волинської у с. Липини, ремонт пішохідної доріжки по вул. Рівненська буд. № 4 до перехрестя з а/д М-19 в с. Струмівка.

Мешканці громади скаржаться і на руйнування твердого асфальтного покриття або бруківки. Таке пошкодження часто відбуваються через самовільне врізання до комунікацій (газо- або водопостачання). На проведення таких робіт потрібно брати дозвіл у відділі благоустрою. На жаль, таких дозволів ні підприємства, ні приватні особи не беруть. Тому відстежити такі пошкодження дорожнього або тротуарного покриття важко. Ремонт таких ділянок доводиться здійснювати коштом сільської ради та через підрядника.

«Звичайно, усі ми прагнемо, щоб якомога швидше були зроблені якісні ремонтні роботи доріг нашої громади. Є ряд об’єктивних причин, через які це складно реалізувати так швидко, як хочеться. Але ми над цим працюємо!» - підсумував Леонід Гроголь.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних