Пошук

Про капітальне будівництво та поточний ремонт доріг у Підгайцівській громаді

Дата: 18.05.2021 14:47
Кількість переглядів: 2171

Фото без опису

 

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Підгайцівської громади є покращення дорожньої інфраструктури.

Під час моніторингу стану доріг керівництвом громади, було визначено дороги, ремонт яких провести необхідно першочергово. Однією з таких доріг є сполучення Новокотів-Піддубці.

В результаті проведених перемовин керівництва Підгайцівської громади та керівництва області було досягнуто результату. Проєкт «Покриття проїзної частини вул. Новокотівська с. Піддубці» включено у перелік об’єктів, фінансування яких у 2021 році здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.  Про це ідеться у розпорядженні голови Волинської ОДА від 29 січня 2021 р. №32.

Проєктно-кошторисна вартість дороги складає понад 4 млн. грн. Підгайцівська сільська рада гарантійним листом зобов’язана профінансувати щонайменше 40% кошторисної вартості. Співфінансування за рахунок субвенції визначено у розмірі 1 млн. грн.

Для того, щоб краще зрозуміти логіку розподілу витрат на капітальний та поточний ремонт доріг у Підгайцівській громаді, доцільно проаналізувати структуру витрат бюджету нашої громади.

Отож, видаткова частина бюджету з усіма змінами та доповненнями складає 300,3 млн. грн, в тому числі видатки розвитку 66,1 млн. грн, що складає 22%.

Фото без опису

Розподіл видатків розвитку:

•          поточний ремонт доріг – 28,2 млн. грн;

•          проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт доріг – 3 млн грн (з них 1 млн. грн -відеоспостереження);

•          капітальний ремонт окремих приміщень адміністративної будівлі – 2 млн. грн;

•          будівництво спортивного мультифункціонального майданчика в с. Струмівка – 1,5 млн. грн;

•          будівництво спортивного мультифункціонального майданчика в с. Воротнів – 1,5 млн. грн;

•          будівництво світлофорів – 2 млн. грн;

•          нове будівництво садка в с. Струмівка (співфінансування) – 8 млн. грн;

•          придбання техніки для обслуговування КП населення – 6 млн. грн;

•          видатки відділу освіти, культури молоді та спорту (капітальний ремонт даху, утеплення фасаду Підгайцівського НВК – 5,2 млн.грн, шкільний автобус – 2 млн. грн);

•          придбання автотранспорту (відділ благоустрою)  – 3,5 млн.грн;

•          інші – 2,5 млн. грн.

Фото без опису

Такий розподіл видатків був прийнятий депутатським корпусом, про що йдеться у відповідних рішеннях сесії, які оприлюднені на офіційному сайті громади.

1 км капітального будівництва дороги з тротуаром і велосипедними доріжками коштує близько 20 млн. грн. Тобто видатки розвитку на дороги за умови капітального будівництва покриють повноцінне будівництво 1,4 км. дороги.

Підгайцівська територіальна громада об’єднала 20 сіл у складі. На даному етапі моніторинг стану доріг громади свідчить про необхідність здійснення  ремонтних робіт доріг на багатьох ділянках у переважній більшості сіл громади.

За відсутності достатньої кількості коштів для фінансування капітального будівництва у поточному бюджетному періоді було прийнято рішення здійснювати ямковий ремонт та підсипання щебеневою сумішшю аварійних ділянок у селах, які цього потребують.

Капітальне будівництво доріг буде включено у стратегічний план розвитку громади, над яким працює відділ регіонального розвитку, проєктної та інвестиційної діяльності  Підгайцівської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних