Пошук

3 школи Підгайцівської громади беруть участь у «Фуд челенджі» від «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

Дата: 17.05.2021 19:53
Кількість переглядів: 753

Фото без опису

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвитку КСВ» та Mondelz International Foundation і має на меті сприяти впровадженню принципів здорового харчування, розвитку фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я.
В рамках програми розробляються відповідні рекомендації для закладів освіти.
Приз сільської школи в попередньому - «Хеппі Челенджі» від Healthy Schools виборола ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини. Навчальний заклад нашої громади отримав грант на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій.
26 квітня стартував наступний - «Фуд челендж», в якому беруть участь 3 школи нашої громади:  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини (відповідальна особа - педагог-організатор Наталія Філонова), ЗОШ І-ІІ ст. с.Хорлупи (відповідальна особа – заступник директора Мирослава Вовк) та ЗОШ І-ІІ ст. с. Піддубці (відповідальна особа – заступник директора Ольга Чухілевич). Загалом, до участі в челенджі зареєструвались 685 шкіл - це рекордна кількість.
Учасники від нашої громади вже успішно виконали всі завдання 3 тижнів та перейшли на 4 етап проєкту. 
Команди закладів отримували завдання до виконання та надсилали звіти, які оцінювались експертами центру. 
Перший тиждень називався «Весело про їжу» та мав на меті надихнути дітей до отримання знань про базові принципи здорового харчування у веселій ігровій формі. Школярі здійснювали початкове опитування учасників освітнього процесу та готували квест про здорове харчування. Другий тиждень - «Готуємо разом» об’єднав родини процесом приготування смачної їжі та показав дітям, що кулінарія - це весело та легко. Учні створювали кулінарну книгу "здорових страв" своєї школи, у якій зібрали топ-10 рецептів від родин. Третій тиждень - "Національні кухні" допоміг підвищити обізнаність учнів про національні страви України та інших країн світу. Діти створювали проєкти, присвячені популяризації певної страви або продукту свого рідного краю.

Як зазначила заступник директора ЗОШ І-ІІ ст. с. Піддубці Ольга Чухілевич: " За підсумками 2 тижня Фудчеленджу, школи с. Піддубці, Липини набралили по 47 балівта, с. Хорлупи - 40. Та головне - що спільноти учнів, учителів та батьків змогли об'єднатися навколо цікавої і корисної справи".

Отож,  вітаємо наші школи-учасниці з успішним переходом на наступний - 4 етап конкурсу, бажаємо перемогти, отримати задоволення від участі та корисні знання про здоровий спосіб життя та здорове харчування!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних