Пошук

У День пам’яті та примирення та з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у селах громади вшановують, згадують загиблих воїнів та моляться про справедливий мир для України.

Дата: 08.05.2021 14:18
Кількість переглядів: 704

Фото без опису

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

7-9 травня в Підгайцівській громаді проходили заходи, присвячені  вшануванню тих, хто віддав своє життя заради незалежного та щасливого майбутнього для поколінь українців. У пам’яті назавжди залишаться подвиги героїв, які в повоєнний час захищали Україну та території нашої громади. 
7 травня в Підгайцях біля пам’ятника  загиблим воїнам-односельчанам відбувся мітинг з покладанням квітів. Дійство проходило у вузькому колі через введення додаткових карантинних обмежень та встановлення високого рівня епідемічної небезпеки. В.О. директора КЗ «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяна Ковжук відкрила мітинг словами: "Ми зібралися напередодні Дня пам’яті та примирення та з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щоб вшанувати тих, хто загинув на фронтах, віддав своє життя, щоб ми жили щасливо. Ми вшановуємо подвиг українського народу, засвідчуємо повагу до борців проти нацизму......". Під звуки метроному пам’ять полеглих у Другій  світовій та на Сході України вшанували хвилиною мовчання. Учні Підгайцівського навчально-виховного комплексу поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-односельчанам у роки Другої світової війни.
Заступник  сільського голови Леонід Гроголь зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто боровся за Україну тоді та загинув у боротьбі за Батьківщину нині, згадуємо наших воїнів - односельчан, чиї імена навіки закарбовані не лише у граніт обелісків, а й у наші серця та душі. Пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає!».
Мітинги з вшанування пам’яті воїнів-земляків, які загинули на фронтах Другої світової війни були проведені старостами у округах громади, де були присутні заступники сільського голорви Олександр Бляшук, Валентин Приходько та депутати підгайцівської ТГ: в с. Хорлупи, Пальче, Борохів, Звірів, Романів, с. Липин, с. Піддубці, с. Гаразджа, с. Лище. Також у селах громади звучали молитви за душі полеглих героїв. За жертвами воєн служили поминальні  панахиди.

Фото без опису

У День пам’яті і примирення вшануймо жертв Другої світової війни й молімо Господа про справедливий мир для України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних