Пошук

До Всесвітнього дня Землі у Підгайцівській громаді проходили заходи з прибирання та озеленення

Дата: 23.04.2021 21:52
Кількість переглядів: 680

До Всесвітнього дня Землі - свята єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища, у Підгайцівській громаді проходили заходи з прибирання і озеленення.

Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання глобальних екологічних проблем людства.
Напередодні у Звірівському старостинському окрузі небайдужі мешканці з ініціативи Світлани Семенюк, Світлани Збагерської, Жанни Вархоли та підтримки старости Сергія Панасовича наводили лад біля водної артерії села Звірів (пожежна водойма). Місцеві вважають її перлиною у самісінькому центрі села.  Минулого літа тут були проведені роботи по встановленню глибинного насосу за кошти спонсорів та членів рибальського кооперативу та ноповнення водою ставка.  Учасники челенджу «зроби громаду чистою» та #Озеленення планети зібрали більше 20 мішків сміття, старе гілля, та посадили унікальне деревце-десятирічний тис. Його унікальність у тому, що вік цього виду тису може сягати 1000 років. Також, в рамках акції #Озеленення планети, у  Звірівськорму старостинському окрузі відбувся перший етап висадки зелених декоративних рослин. За рахунок залучення спонсорської допомоги було висаджено 30 туй різного виду та інші декоративні деревця, алею з молоденьких берізок. Як зазначила організатор заходу Світлана Семенюк: «Це тільки початок, будемо і надалі працювати щоб зробити наше село чистеньким і привабливим».

Фото без опису
За підтримки заступника сільського голови Леоніда Гроголя, привезли саджанці до дитсадка "Іскринка", Воротнівської школи та парку у Лищі. Працівники закладів висадили рослини. Також, разом із командою сільської ради с.Лище побілили липи на виїзді з села. 

Фото без опису
Педагоги та учні Воротнівської ЗОШ також відзначилися позитивними справами, «працювали відпочиваючи - садили сосни з дубочками! А що вже весело було! Ми ніколи не відмовляємось від будь-яких ідей допомоги, тому це не " раз і на показ", а " завжди і постійно. Учні 8 та хлопці 6 класів залюбки відгукнулися допомогти нашому лісникові М. Щебету засадити діляночку саджанцями, бо впевнені, що " не раз ще туди по маслюки підемо".
В цей День активісти Підгайцівського НВК організували еко-акцію «Врятуй річку». Як повідомила Юлія Ющук: "Учні закладу прибрали зону відпочинку, яка розташована на березі річки. Зібране дітьми сміття було оперативно вивезене на сміттєзвалище працівниками комунального підприємства нашої громади, за що їм велика вдячність".

Фото без опису

Окрім цього команда «Агенти здоров‘я» Підгайцівського НВК розпочала реалізацію ідеї щоденного збору паперу для подальшої переробки.
Учні ЗОШ с. Лише разом з педагогами прибрали Лищенський "Буковель", який за словами Наталії Сікори "чекає нових проєктів як один із вагомих "туристичних магнітів"  нашої ТГ".
В кожному селі громади проходили і тривають заходи з озеленення та прибирання. Ми раді, що наша громада активна, відповідальна та дружня у такій важливій для України та світу справі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних