Пошук

Рекультивація сміттєзвалищ у Підгайцівській громаді

Дата: 14.04.2021 15:25
Кількість переглядів: 1159

Проблема сміттєзвалищ в громадах постала десятки років тому й окремі місця захоронення відходів стали стихійними та неконтрольованими. Окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища наносять невиправну шкоду довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей.
Стихійне звалище небезпечніше в рази через відсутність контролю, а відтак – будь яких природоохоронних заходів, як і сплати податків.
Крім того, воно може містити різні відходи надвисокого рівню небезпеки. Розміщені такі звалища без урахування санітарних правил і норм. Це, зазвичай, найбільш наближені до населених пунктів ділянки лісосмуг, яри вздовж трас, узбережжя водойм та степові зони, де вражаються отруйними речовинами значні території, гинуть рідкісні види флори й фауни, а населені пункти отримують забруднену воду і їдкий сморід від випарів у повітря.
У Підгайцівській громаді тривають роботи з рекультивації стихійних сміттєзвалищ, зокрема, сьогодні такі заходи здійснювались стосовно сміттєзвалища на границі Романів-Піддубці, с. Гаразджа (піщаний кар'єр).

Фото без опису
У Підгайцівськаій громаді комплексно підходять до вирішення проблеми сміттєзвалищ. Зокрема, здійснюється моніторинг та рекультивація існуючих сміттєзвалищ та пошук віддалених, безпечних місць під сертифікавані Полігони ТПВ.

Також,  депутатським корпусом було прийнято рішення про активну участь у поетапному фінансуванні рекультивації Брищенського сміттєзвалища. На ці потреби, за словами Михайла Котова, начальника комунального підприємства, потрібно виділити 3,5 мільйонів гривень. Це дасть можливість продовжити вивозити тверді побутові відходи із сіл громади.

Також, у Підгайцівській громаді започатковується роздільне сортування сміття. Це стало можливим завдяки   виграному гранту  у конкурсі "Неймовірні села України" у розмірі 50000, дофінансуваня з бюджету територіальної громади 50% (50000 грн.)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних