Пошук

Повне академічне зібрання творів Лесі Українки у 14 томах - тепер і в Підгайцівському НВК!

Дата: 08.04.2021 13:46
Кількість переглядів: 1109

Фото без опису

Днями Підгайцівський НВК приймав шанованих гостей із Волинського національного університету імені Лесі Українки. На зустрічі були присутні: директор школи Лариса Ляшук, ректор Анатолій Цьось, проректори Юрій Громик, Анатолій Федонюк, Наталія Благовірна, представники професорсько-викладацького складу вузу, учні старших класів, вчителі.
Ректор Анатолій Цьось розповів старшокласникам - майбутнім абітурієнтам - про навчання у ВНУ, його переваги та особливості. Анатолій Цьось наголосив на 4 основних складових, які роблять університет найкращим це: реалізація програми подвійного диплому, дуальної освіти, швидкі темпи розвитку, які відображені у рейтингах вузу та високопрофесійні кадри. Директору навчального закладу ректор презентував невеличкі подарунки з елементами брендингу вузу.

Фото без опису
 Родзинкою зустрічі стала інформативна та захоплююча презентація Юрієм Громиком, проректором з навчальної роботи та рекрутації повного академічного зібрання творів Лесі Українки у 14 томах, яке було передано до шкільної бібліотеки! 
«Це є розкішний подарунок Україні до 150-річчя від дня народження Лесі Українки» - Анатолій Цьось.
Це видання є науковим, адже містить не лише повне зібрання творчості Лесі Українки: драматичні, поетичні твори, ліро-епічні поеми, художню прозу, записи народної творчості та пісні, записані з голосу Лесі Українки, «Стародавню історію східних народів», конспекти, виписки з книг. У це видання увійшли також фрагменти самого творчого процесу, тобто ті , які авторка відкидала з різних міркувань. Крім того, це зібрання містить коментарі та примітки, що є елементом наукової новизни.
Як зауважив Юрій Громик, видання буде перекладене іншими мовами, щоб про справжню Лесю Українку могли дізнатися і в зарубіжних країнах.
Директор школи Лариса Ляшук зауважила: «Безмежно вдячні за такий безцінний подарунок! Надіємось на подальшу співпрацю Підгайцівського НВК та Волинського національного університету імені Лесі Укранки».

Книги будуть у вільному доступі для усіх користувачів громади, адже це наша гордість, наша культурно - історична спадщина!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних