Пошук

ЗОШ с. Липини Підгайцівської громади виграла грант на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій

Дата: 02.04.2021 15:43
Кількість переглядів: 2388

Фото без опису

Приз сільської школи в «Хеппі Челенджі» від Healthy Schools заради здорових і радісних школярів виборола ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини. Навчальний заклад нашої громади увійшов в п'ятірку кращих та отримає грант на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

 «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelz International Foundation. Програма має на меті сприяти впровадженню принципів здорового харчування, розвитку фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я та за три роки функціонування залучити більше ніж 17 500 дітей у понад 500 школах по всій Україні.

В рамках програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації заходів та створюються спільноти відповідальних закладів, що сприяють покращенню здоров’я учнів.

Учасники «Хеппі Челенджу» зі школи с. Липини виконували активності протягом 4 тижнів та підготували підсумкову відео роботу, які оцінювалися професійним журі та дали можливість отримати високі підсумкові 212 балів. Результатом наполегливості та завзятої роботи педагогічного колективу школи стала перемога в номінації «Приз сільської школи». Участь у програмі дасть можливість залучити кошти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій.  

Щоб детальніше розібратися, які саме позитивні зміни вже відбулись у закладі,  ми поспілкувалися з директором ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини Валентиною Комендою. Вона  з задоволенням ділилася набутим досвідом:

- Де ви дізналися про можливість взяти участь в унікальній соціальній програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»?

- Буквально за тиждень до подачі документів ми отримали лист електронною поштою від начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Жанни Скороход. До цього неодноразово брали участь у різних проєктах, тому довго не роздумуючи, подали заявку.

- Тобто, ви вже мали досвід участі в проєктах? Це були переважно «м’які заходи» чи вдавалося покращити рівень матеріально-технічного забезпечення?

- По різному. Ми, мабуть, сьогодні єдина школа в громаді, яка має у кожному класі мультимедійну дошку. Намагаємось по максимуму використовувати всі можливості.

- В яких міжнародних чи місцевих програмах була задіяна Липинська ЗОШ?

- «Навчання в русі», «Нова школа, новий вчитель», «Дружба без кордонів від Польщі до України», «Школа успішної особистості»,  «Школа успіху», «Школа партнерів» та інші.

- Тобто досвід участі в проєктах у вас суттєвий, що також впливає на успішність при прийнятті рішень стосовно фінансування грантових заявок. Скажіть, скільки тижнів тривав «Хеппі Челендж» від Healthy Schools?

 Учасники виконували завдання протягом 4 тижнів з 2 лютого по 2 березня, та передбачалась підготовка підсумкової відео роботи. Педагог-організатор Наталія Філонова проводила активності з дітьми та подавала всю інформацію до центру. Важливо було висвітлити результати у ЗМІ, у чому нам пішли на зустріч «ГІТ». На якомусь етапі нам не врахували саме висвітлення в ЗМІ, через що ми дуже хвилювались, писали листи. Але в кінцевому підсумку все вирішилося на нашу користь, чому ми дуже раді.

- Які ключові плюси, позитивні наслідки матиме участь у цій програмі для учнів, вчителів, батьків та школи загалом?

Для учнів – це, звісно, саморозвиток, відкриття нових себе, своїх талантів, лідерських якостей, партнерства в роботі. Для вчителів – взаємодопомога, активність, креативність, підвищення професійного рівня, налагодження гарних взаємин з учнями. Вдалося згуртувати шкільну спільноту, подолати всі бар’єри між учнями та вчителями, запалити позитивну атмосферу у школі та стати однією дружньою родиною. Сам процес участі у проєкті приніс багато задоволення та гарний настрій, таким чином була досягнута його головна мета - це здоров’я і щастя! Батьки вболівали, в тому числі, в соціальних мережах поширювали інформацію про проєкт, адже це, також, впливало на кінцевий результат. Для школи – це, безумовно, позитивний досвід та покращення іміджу.

- ТГ розширилась і ми маємо у складі багато шкіл. Що б ви могли побажати їх керівництву та колективам саме у напрямку участі у різних програмах?

Не боятися, пробувати все нове, бути активними, брати участь скрізь де можна, іти в ногу з часом, дивитися у майбутнє  з оптимізмом та запалом!!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних