Пошук

День депутата у Підгайцівській громаді!

Дата: 01.04.2021 12:17
Кількість переглядів: 1643

30 березня в нашій громаді проходив «День депутата». 
У робочій поїздці взяли участь заступники сільського голови Леонід Гроголь, Валентин Приходько, Олександр Бляшук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Жанна Скороход, спеціаліст відділу освіти Тетяна Крамар,  депутати: Світлана Зінкевич, Святослав Карбовський, Тетяна Ковжук, Діана Лісовська, Лариса Ляшук, Світлана Приймак, Аліна Приходько, В’ячеслав Разумовський, Тетяна Тирилюк, Олександр Шевчук. Маршрут проходив селами Підгайцівської громади -  Струмівка-Борохів-Вишнів-Пальче-Хорлупи-Звірів. 
Метою робочої поїздки було напрацювання спільного бачення щодо розвитку громади. 

Фото без опису
У с. Струмівка оглянули проблемні дороги, центр села, ФАП,  земельну ділянку, де у перспективі збудують спортивний майданчик. Саме на території села знаходяться потужні підприємства- наповнювачі бюджету - «Модерн Експо», Сервісний центр МВС. 
Відвідали ЗОШ І – ІІ ст. с. Борохів. Школа, збудована у 1965 році,  потребує капітального ремонту, хоча, педагогічний колектив створює сприятливе  освітнє середовище для успішного навчання школярів. Найбільшою проблемою школи є харчоблок, який потребує капітального ремонту. Вразив своєю монументальністю Будинок культури села. Сьогодні у його приміщенні знаходиться музей, старостат,  віддалене робоче місце Центру надання адмінпослуг.  На жаль, у Будинку культури немає опалення, багато кімнат стоїть пусткою і псується, тому, головне завдання - зберегти приміщення.  Відвідали також місцевий садочок, ФАП, побачили стан дорожнього покриття вулиці Гагаріна. 
Село з гарною назвою Вишнів здивувало Центром іпотерапії, усі присутні погодилися, що Центр потрібно підтримувати й розвивати. У майбутньому, Центр  міг би стати унікальним на теренах північно - західної України.  Приємно вразило освітнє середовище у початковій школі та дошкільному закладі села. Хоча, школа маленька, усього на 8 учнів, видно, що педагоги працюють самовіддано. Садочок потребує ремонту даху, підлоги, заміни шафок дитячих для роздягальні, проблемою є наявність лише одного туалету, ремонту потребує і харчоблок. Побувала робоча група з візитом у Будинку культури й бібліотеці. 
У Хорлупівському старостинському окрузі відвідали села Пальче та Хорлупи. ФАП с. Пальче потребує або капітального ремонту (тут відсутнє водопостачання та опалення), або ж переміщення в більш пристосоване приміщення. У дошкільному закладі заміни потребує підлога, у школі відсутній спортзал. Та найбільшою проблемою школи є мала наповнюваність класів. Біля школи  є гарний спортивний майданчик.  
Однією з проблем нашої громади є велика територіальна протяжність, адже з Підгаєць до Хорлуп відстань  понад 30 км. Для скорочення цієї відстані у майбутньому буде зроблена дорога, що сполучатиме  села Хорлупи,  Пальче, Романів. 
 ЗОШ с. Хорлупи зустрічала усім педагогічним колективом на чолі з директором Іриною Тарасюк,  віршем - вітанням у виконанні учениці Яни - Марії Грудік.  Сюрпризом стали для гостей закладу  символічні подарунки-побажання! Вразив усіх і музей, який розташований у школі. Захоплююча розповідь директора музею Протасюка Віталія Григоровича у поєднанні з унікальними експонатами не лишили байдужим нікого. 

Фото без опису
Приємною була зустріч з педагогічним колективом ЗОШ І-ІІ ст. с. Звірів. Школа функціонує у пристосованому приміщенні, потребує оновлення комп’ютерна техніка кабінету інформатики, капітальний ремонт потрібно робити і в ідальні. Дошкільний заклад села не вміщає всіх охочих, адже на сьогодні тут черга близько 50 діток. Є розроблений проєкт добудови садочка вартістю у 20 млн. грн.  В цілому, звісно є багато задач, які необхідно вирішувати. Це ремонти приміщень закладів, приведення у належний стан ФАПів (підведення води, опалення, санвузли, оснащення), ремонт та будівництво доріг у селах, облаштування спортивних майданчиків та інше. Першочергові проблеми, звісно, вдасться зробити у короткостроковій перспективі, інші - будуть включені у стратегічний план розвитку громади.
Загалом, враження у депутатів від поїздки були позитивні, усі результати робочої поїздки будуть враховані при написанні Стратегії розвитку нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних