Пошук

Про зміни в громаді - напрацювання VI сесії Підгайцівськоі сільської ради

Дата: 28.03.2021 19:30
Кількість переглядів: 856

24 березня відбулась шоста позачергова сесія Підгайцівської сільської ради VIII скликання під головуванням сільського голови Юрія Михайловича Семенюка. 

Фото без опису
На порядок денний винесли понад 33 проєкти рішень, які  стосувалися різних напрямків розвитку громади. Зокрема, було спрямовано 2 мільйони гривень залишків освітньої субвенції на встановлення пожежної сигналізації у школах громади та збережено всі існуючі доплати педагогічним працівникам.

Особлива увага була приділена соціальним питанням.  Депутатський корпус затвердив рішення про забезпечення організації обслуговування одиноких громадян похилого віку, які проживають на території громади , згідно поданих ними заяв.

Як зазначив Валентин Приходько, «Всі люди поважного віку та сім’ї, які потребують нагляду та підтримки перебуватимуть на контролі соціальних служб, старост громади, медиків, дільничого, бібліотекарів та соціальних працівників, які працюватимуть згідно розроблених графіків відвідувань таких громадян». 

Фото без опису
Депутат Михайло Котов, начальник комунального підприємства надав роз’яснення щодо рекультивації Брищенського сміттєзвалища. На ці потреби потрібно виділити 3,5 мільйонів гривень, що дасть можливість продовжити вивозити тверді побутові відходи з сіл громади.

Позитивним моментом є також  збільшення доходів і видатків по спеціальному фонду бюджету на суму 1 млн. грн за рахунок субвенції на фінансове покриття проїзної частини вул. Новокотівська с. Піддубці. Ця дорога буде дофінансована з місцевого бюджету.

 Леонідом Гроголем було внесено та підтримане депутатами питання надання дозволу на розроблення проєкту відведення земельної ділянки для будівництва спортивних майданчиків у с. Струмівка та с. Воротнів.
Розглянули та прийняли позитивне рішення про реорганізацію організаційної структури сільської ради шляхом створення відділу благоустрою.

Деякі питання стосувалися діяльності депутатського корпусу, так, 
було створено фракцію  «Батьківщина» у складі 3 осіб: голови фракції – Михайла Котова та членів Богдана Сінчука та Тетяни Тирилюк та переобрано голову постійної комісіі з депутатської етики, дотримання законності, соціального захисту населення та з питань освіти, культури, молоді і спорту . Більшість підтримала кандидатуру Аліни Приходько.

Фото без опису
При розгляді питань , що стосуються землі, бралися до уваги рекомендації земельної комісії. Нові земельні ділянки не надавалися, адже діє мораторій до розробки всіх необхідних документів та планів.

Депутати заслухали керівника поліцейських офіцерів громад Романа Богдана, який розповів про переваги нової програми, за допомогою якої громада зможе придбати ще одне поліцейське авто та збільшити  кількість дільничних у нашій громаді. 

Після завершення пленарного засідання визначилися з проведенням виїзного Дня депутата, який відбудеться  30 березня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних