Пошук

Про обслуговування одиноких громадян Підгайцівської громади соціальними працівниками

Дата: 23.03.2021 12:51
Кількість переглядів: 969

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про органи місцевого самоврядування в Україні»,  «Про соціальні послуги», Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року №587 "Про організацію надання соціальних послуг", Наказу Міністерства соціальної політики №760 від 13.11.2020 «Про затвердження Державного стандарту догляду вдома», враховуючи звернення громадян, Підгайцівська сільська рада рекомендуватиме сесії затвердити рішення про забезпечення організації обслуговування одиноких громадян похилого віку Підгайцівської сільської ради, згідно поданих заяв громадян, які потребують обслуговування соціальними робітниками.
 У зв'язку з розширенням Підгайцівської ТГ до 20 сіл у складі, виникла потреба вивчення кількості одиноких в громаді, їх життєвих обставин та кількості необхідних соціальних працівників.

Фото без опису
У відповідь на запити громади, керівництвом Підгайцівської сільської ради було проведено нараду зі старостами, представниками соціального відділу, відділу кадрового забезпечення, створено комісію для дослідження кількості одиноких громадян поважного віку, які потребують послуг соціального працівника та умов їх проживання у всіх селах громади.

Фото без опису
Заступник сільського голови, Валентин Приходько, разом із соціальними працівниками та старостами відповідних округів здійснили виїзні комісії та вивчили кожну ситуацію детально. У громаді є дійсно одинокі громадяни, але є і ті, які не відносяться до даної категорії, проте також потребують уваги, та контролю, оскільки родичі не завжди належними чином підходять до своїх обов’язків. Всі люди поважного віку та сім’ї з дітьми, які потребують нагляду та підтримки перебувають на контролі соціальних служб та старост громади.

Фото без опису
В результаті проробленої роботи, було прийнято рішення рекомендувати сесії затвердити рішення про забезпечення організації обслуговування одиноких громадян похилого віку Підгайцівської сільської ради, згідно поданих заяв громадян, які потребують обслуговування соціальними працівниками.

Таким чином, за умови позитивного голосування, соціальні працівники в селах Підгайцівської громади і надалі будуть обслуговувати одиноких людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних