Пошук

Мальовниче урочище та Центр іпотерапії  - туристичні цікавинки с. Вишнів Борохівського старостинського округу

Дата: 12.03.2021 12:24
Кількість переглядів: 1597

10 березня відбулась робоча поїздка представників Підгайцівської територіальної громади до Борохівського старостинського округу.
До складу групи увійшли заступник сільського голови з питань виконавчих органів Валентин Приходько, представник відділу освіти, культури, молоді та спорту Тетяна Крамар, в.о. директора комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяна Ковжук,  директор Центральної публічної бібліотеки Валентина Герлінська, староста Катерина Маннонова.
Учасники робочої групи відвідали початкову школу, дошкільний навчальний заклад, будинок культури, Центр іпотерапії у с. Вишнів.
У ході зустрічі   оглянули рукотворні ставки, та урочище на околиці села, які потребують віднолення та в майбутньому можуть стати цікавими туристичними атракціями нашої громади.
Члени робочої групи завітали до початкової школи с. Вишнів. Зі слів  директора закладу, Світлани Приймак, початкова школа розрахована на 40 дітей, наразі тут навчається 8 дітей, персонал закладу – 2 вчителя, асистент вчителя для інклюзивної дитини, технічний працівник та два сезонні кочегари. Приміщення потребує ремонту, хоча, рівень  матеріально - технічного забезпечення належний. 

У будинку культури с. Вишнів для дітей  облаштовано новий стіл для пінг-понгу,  проводяться заняття з фітнесу для всіх бажаючих. У теплі пори року клуб збирає молодь на дискотеки, проводять конкурси та забави для дітей. Завідувач установи Марія Новак наголосила і на проблемах: відсутність музичних  інструментів та  апаратури, проблеми з опаленням.
У приміщенні клубу функціонує бібліотека, де можна не лише взяти книги для читання, а й ознайомитися з виставкою ретро фотографій учасників Другої світової війни, які родом із Вишнева, або оглянути тематичні  виставки.

 
Дошкільний навчальний заклад села гарний та затишний. Наразі тут виховуються 17 діток у різновіковій групі. У закладі вже понад 30 років не було капітального ремонту, але тут відчувається рука господині та творчий підхід до організації освітнього простору завідуючої Галини Савчук.


Найбільше вражає та захоплює у Вишневі Центр верхової їзди та іпотерапіі «Ромашка» ВОГО «Сильні діти». Цей заклад славиться не лише гарними, доглянутими кіньми, серед яких красуня Харді, що в тандемі  зі сертифікованим іпотерапевтом Володимиром Марунюком творять справжні дива.  

Володимир та його підопічна Харді поставили на ноги та вдихнули нове життя у багатьох діток з особливими потребами, яких везуть сюди не лише з Підгайцівської територіальної громади, я й з усієї України.  У закладі доглядають 8 коней – красенів. У всьому допомагає Володимиру його дружина Ольга.


ВОГО «Сильні діти» потребує допомоги меценатів та залучення інвестицій з різних джерел. 
Підгайцівська сільська рада напрацьовує шляхи розвитку Борохівського старостинського округу загалом та села Вишнів зокрема. Всі напрацювання робочої групи будуть використані у майбутній роботі з громадою на громадських слуханнях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.