Пошук

«День приймака» та Зразковий музей історії села у Хорлупах – туристичні родзинки Підгайцівської територіальної громади

Дата: 09.03.2021 10:58
Кількість переглядів: 1437

Фото без опису

3, 4 березня тривала робоча поїздка представників Підгайцівської територіальної громади до Хорлупівського старостинського округу.

До складу делегації увійшли заступники сільського голови з питань виконавчих органів Леонід Гроголь, Валентин Приходько, Олександр Бляшук, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Жанна Скороход, в.о. директора комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяна Ковжук,  директор Центральної публічної бібліотеки Валентина Герлінська, директор Підгайцівського центру первинної медико – санітарної допомоги Ольга Гунько, директор комунальної установи  «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Зінкевич,  староста Василь Грудік.

Учасники робочої групи відвідали заклади середньої та дошкільної освіти, клубні установи, амбулаторії, ФАПи, бібліотеки.

Фото без опису

В ході зустрічі, Олександр Бляшук та Тетяна Ковжук оглянули парк культури та відпочинку в центрі села, де кожного року, 5 червня,  приймаки з родинами збираються  на «професійне свято», День приймака.   Для того щоб не порушувати та ще більш розвинути  традиції та автентичність дійства Олександр Бляшук слушно наголосив на необхідності залучення для розвитку об’єкту інвестицій з різних джерел.

Фото без опису

Члени робочої групи оцінили рівень  матеріально - технічного забезпечення, стан основних засобів, укомплектування необхідними оборотними засобами навчальних закладів, бібліотек, дошкільних установ, ФАПів. Школам старостинського округу були подаровані книги.

Фото без описуСвітлана Зінкевич провела нараду з педагогами Хорлупівської школи.

Всі учасники робочої групи були приємно вражені організацією діяльності та рівнем розвитку ЗОШ  l-II ступеня с. Хорлупи. Директорка школи - Ірина Тарасюк.

Школа  двоповерхова, затишна та доглянута з просторими класами, енергоощадними вікнами, класи відремонтовані, подвір’я укладене бруківкою. Відчувається креативний підхід до дизайну приміщень, оснащення класів. У центральному холі закладу для дітей  облаштовано новий стіл для пінг-понгу, також у школі є тренажерна зала з сучасними спортивними тренажерами, відремонтований спортивний зал.

Фото без опису

Туристичною родзинкою закладу та с. Хорлупи в цілому можна вважати Зразковий музей історії села Хорлупи у місцевій школі,  що вражає кількістю та унікальністю експонатів.

Розвиток історичного краєзнавства, вивчення історії рідного краю, культурних традицій українського народу тут представлено на високому рівні. Музей розміщений у трьох кімнатах, містить 13 розділів експозиції, понад1500 експонатів. Всі кімнати музею естетично оформлені, експозиції технічно оснащені. Вони постійно оновлюються та доповнюються. На вітринах знаходяться археологічні знахідки, знаряддя праці, зібрані пошуковими загонами базової школи, документи й нагороди учасників Другої світової війни.

Фото без опису

В результаті робочої поїздки, були напрацьовані шляхи розвитку та реорганізації Хорлупівського старостинського округу на перспективу в контексті стратегічного планування розвитку Підгайцівської територіальної громади, зокрема освітнього, інфраструктурного, туристично-рекреаційного напрямку. Всі напрацювання робочої групи будуть використані для майбутньої роботи з громадою на громадських слуханнях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних