Пошук

У Підгайцівській школі креативні уроки фізкультури!!!

Дата: 05.03.2021 11:30
Кількість переглядів: 863

 

Фото без опису

Важливе завдання шкільної системи фізичного виховання–робити так, щоб кожна дитина отримувала задоволення від занять фізичною культурою, знайшла для себе улюблений вид спорту та після школи й у дорослому житті продовжила регулярно займатися спортом.

Кожне покоління має свої характерні риси, а отже – потреби. Ми живемо в «епоху гаджетів», з якими досить складно конкурувати вчителям, адже сучасні програми, додатки та ігри дають швидке задоволення, «штучні емоції» та заволоділи переважною частиною часу в житті наших дітей.

Щоб заохотити сучасних дітей до будь-якого заняття, потрібно враховувати їхні особливості та говорити з ними однією мовою. Тут необхідно підключати винахідливість і постійно експериментувати, навіть якщо йдеться про звичайні уроки фізичної культури.

Деяким учителям-новаторам вдається знайти ключ до мотивації школярів, серед них і вчитель фізичного виховання Підгайцівського НВК "ЗОШ  І-ІІІ ст.- гімназії", Левицький Віктор Станіславович.

Відкритий урок фізичного виховання (модуль Волейбол) на тему: «Використання нестандартного обладнання на уроці фізичної культури» у Підгайцівській школі відвідали 4 березня заступник сільського голови Валентин Приходько та в.о. директора комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Тетяна Ковжук.

Фото без описуУрок почався з вітань у патріотичній формі (Слава Україні- Героям слава!), фізкульт привіту, інструктажу з техніки безпеки, само виміру пульсу учнями.

Тренування проходило цікаво та динамічно, відчувався авторитет вчителя, його креативний підхід до проведення уроку з використанням підручних знарядь (палиці, зіпсовані м'ячи, які були використані в якості утримувачів, лижні палиці та інше) та наявного спортивного інвентарю. Всі використані підручні засоби, запропоновані вчителем, допомагали сформувати правильну поставу для прийняття і передачі м’яча, скоординувати рухи, налагодити партнерську гру в емоційному руслі. Чітко прослідковувався ланцюг: цікавий вчитель – цікавий урок – щирий і вдячний учень. Склалося враження, що знайдено підхід до кожного вихованця.

Фото без опису

Мабуть, таким і повинен бути вчитель (тренер) – професіонал, креативна людина, яка не боїться змін і діє не за шаблоном. В якійсь мірі, готовий вийти із зони комфорту, знайти нові підходи, щоб цікаво та сучасно подавати матеріал.

По закінченню уроку, керівництво закладу та представники Підгайцівської сільської ради на робочій нараді окреслили основні напрямки покращення матеріально технічної бази закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних