Пошук

"Понад 40 проєктів рішень" - п'ята сесія Підгайцівської сільської ради VIII скликання під головуванням Юрія Семенюка пройшла на ноті конструктиву та злагодженої роботи

Дата: 19.02.2021 11:45
Кількість переглядів: 1349

Фото без опису

17 лютого відбулася п'ята сесія Підгайцівської сільської ради VIII скликання під головуванням сільського голови Юрія Михайловича Семенюка. У її роботі взяли участь 23 депутати з 26.

Ця сесія була важливою для громади, адже на порядок денний винесли понад 40 проєктів рішень.

Ці рішення стосувалися:

 

Завершення процесу реорганізації після об’єднання громади, зокрема: вдосконалення організаційної структури управління громадою через створення необхідних установ, розробки основних стратегій, програм, положень, статутів їх функціонування.

Прийняття на баланс майна сільських рад, які об’єдналися. 

Зокрема, було затверджено стратегію розвитку комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Підгайцівської сільської ради на 2021-2023 роки. Слово було надане директору установи, Світлані Зінкевич, яка обґрунтувала, що «функціонуванні дієвої установи сприятиме підвищенню професійного рівня педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти та інклюзивно-ресурсних послуг. До основних пріоритетів діяльності Центру на найближчі 3 роки відноситься: консультативна, професійна, психологічнна підтримка, сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, взаємодія та співпраця з іншими органами та установами.

Рішенням сесії, було також утворено юридичну особу – комунальний заклад «Центр культури, туризму, молоді та спорту» Підгайцівської сільської ради.

Ряд прийнятих рішень стосувалися затвердження необхідних положень про проведення конкурсів на посади Комунальної установи «Інклюзивно - ресурсний центр Підгайцівської сільської ради Волинської області, затвердження Положень про відділи Підгайцівської сільської ради та службу у справах дітей.

Одноголосно було прийняте рішення про прийняття майна з КП при Підгайцівській сільській раді на баланс Підгайцівської сільської ради.

Затвердження, програм, які окреслюють основні напрямки

розвитку громади у короткостроковій перспективі та започаткування стратегічного планування розвитку громади.

Щодо питань, які стосувалися Програми економічного і соціального розвитку  Підгайцівської сільської ради на 2021- 2022 роки, Положення про робочу групу з розробки Стратегічного плану розвитку Підгайцівської територіальної громади на 2022-2032 роки, затвердження складу робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку Підгайцівської територіальної громади на 2022-2032 роки, слово надали начальнику Відділу регіонального розвитку, проєктної та інвестиційної діяльності підгайцівської сільської ради Тетяні Сігуа.

Було наголошено, що зміни до програми будуть вноситися у відповідності до необхідності. Склад робочої групи по роботі над стратегією було озвучено на сесії. За ініціативи Юрія Семенюка, всі присутні у залі мали можливість бути долученими до складу робочої групи. Таке бажання виявили В’ячеслав Разумовський та Микола Господарик. Всі перераховані пропозиції були прийняті.

 

Затвердження звіту виконання бюджету за 2020 рік. Внесення змін до головного фінансового документу громади на 2021 рік та відповідних програм фінансової підтримки.

Звіт про виконання бюджету за 2020 рік, представлений начальником відділу фінансів, Світланою Форсюк одноголосно було затверджено депутатським корпусом. 

Щодо «Внесення змін до бюджету сільської Підгайцівської територіальної громади на 2021», слово було надано головному бухгалтеру, Катерині Антонюк.

Це питання стосувалося використання залишків освітньої субвенції та бюджетних коштів сільських рад за 2020 рік. Кошти було рекомендовано спрямувати на:

  • закупівлю шкільного автобуса – 2 млн. грн.;
  • на заробітну плату педагогічних працівників та інші виплати – 1,5 млн. грн.;
  • кисневі концентратори для амбулаторій та ФП громади – 140 тис. грн.;
  • пальне для поліцейського офіцера громади – 30 тис. грн;
  • на утримання учнів, які навчаються у Гіркополонівській дитячій музичній школі – 187,5 тис. грн.;
  • на Програму забезпечення громадського порядку та безпеки громади – 130 тис. грн.;
  • на Програму підтримки індивідуального будівництва на селі «Власний дім» - 10 тис. грн;
  • обласному бюджету для співфінансування на придбання телемедичного обладнання – 32,67 тис. грн.
  • на розвиток (покращення технічного оснащення) КП Підгайцівської сільської ради – 3,5 млн.грн.
  • на капітальний ремонт актової зали адміністративного будинку сільської ради (облаштування зали засідань депутатів) – 600 тис. грн.
  • на підтримку органів виконавчої влади (Луцька районна державна адміністрація) – 100000 грн.
  • Також, було виділено матеріальну допомогу: онкохворим, на відновлення будинків після пожежі, на лікування громадян.
  • Затвердили виділити кошти на проведення централізованого водопостачання в с.Борохів.

По ряду питань, щодо виділення матеріальної допомоги, головою планово-бюджетної комісії, депутатом, Святославом Карбовським було запропоновано створити робочу групу із старост громади, соціальних працівників для більш детального вивчення обставин.

 

Нагальні питання, які вимагали швидкого реагування та прийняття відповідних рішень, з огляду на форс-мажорні обставини та інші поточні питання, які виникли.

Депутатами були прийняті наступні рішення:

Про залучення спецтехніки сторонніх осіб для чищення доріг Підгайцівської громади від снігу.

Про створення комісії для прийняття в експлуатацію нового будівництва дитячого садка на 105 місць в селі Крупа Луцького району Волинської  області.

Про звернення депутатів Підгайцівської сільської ради про скасування плати за транспортування газу для населення.

Про застосування діючих тарифів в приєднаних населених пунктах Підгайцівської сільської ради.

Про надання дозволу комунальному підприємству «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради на встановлення плати за послуги,  які надаються в сфері охорони здоров’я».

Звернення депутатів Підгайцівської сільської ради до Президента України, Верховної Ради України, КабінетуМіністрівУкраїни щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії для населення.

Особлива увага була звернена на питання «Про розгляд клопотання голови Луцької районної ради щодо повернення транспортних засобів до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Луцького району»

Щодо цього питання, присутні слухали аргументи юристів від обох сторін.

Депутатами було прийняте рішення доручити сільському голові Юрію Семенюку, звернутися до правоохоронних органів щодо незаконного вилучення транспортних засобів у Підгайцівської сільської ради. Переважною більшістю голосів депутатів, клопотання голови Луцької районної ради щодо повернення транспортних засобів до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Луцького району не було підтримано. Утримались лише представники фракції «Свобода»: Тарас Столярчук, Ігор Зозуля, Андрій Собчук, та депутат фракції «За майбутнє» -  Микола Господарик.

Винесено з голосу до порядку денного та підтримано наступні питання:

Про звернення депутатів до ОДА щодо неякісного транспортного обслуговування населення перевізниками (Святослав Карбовський);

Про згоду на прийняття у власність закладів охорони здоров’я (Леонід Гроголь);

Про звернення до правоохоронних органів щодо неправомірних дій Луцької районної ради у зв’язку з не передачею котелень, які знаходяться на території Підгайцівської громади та обслуговують Центральну районну лікарню та ЗОШ I-III ст. с. Піддубці на баланс Підгайцівської сільської ради (Леонід Гроголь).

Про вивчення питання необхідності обслуговування окремих категорій громадян громади соціальними працівниками (Світлана Приймак).

Земельні питання.

Розгляд земельних питань відбувався у відповідності до попередньо прийнятих рекомендацій земельної комісії та з урахуванням роз’яснень землевпорядниками громади. Нові земельні ділянки не надавалися.

Рішення про розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок  для ведення особистого селянського господарства приймалися для тих громадян, в кого вже були у користуванні земельні ділянки, а саме, які надавалися на підставі рішень минулих років колгоспами, сільськими радами, але донині ці земельні ділянки не були приватизовані.

Раніше, згідно українського законодавства, такі ділянки передавалися на підставі рішень Про передачу у приватну власність. З 2013 року, такі рішення вже не діють. Нині ці ділянки можна прийняти у власність лише через «Рішення про розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства»

Таким чином, ділянки, які надаються, згідно таких рішень не є новими.

Мораторій на видачу нових земельних ділянок діятиме до розробки всіх необхідних документів та планів.

Загалом сесія проходила на ноті конструктиву та злагодженості, що дало можливість швидко приймати важливі для громади рішення. Деякі ліричні відступи, які мали місце, ніяким чином не вплинули на процес прийняття рішень та носили переважно доброзичливий характер.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних