Пошук

Про особливості використання коштів освітньої субвенції у 2021 році

Дата: 22.01.2021 19:58
Кількість переглядів: 918

22 січня 2021 року  відбулася нарада щодо особливостей використання коштів освітньої субвенції у 2021 році під головуванням Семенюка Юрія Михайловича, голови  Підгайцівської сільської ради. На нараді були присутні: заступник сільського голови Гроголь Л.І, заступник сільського голови Приходько В.В, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Скороход Ж.К.

Начальник відділу Жанна Калениківна  розповіла про те, що на 2021 рік  відповідно до «Порядку та умови надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (затвердженого постановою КМ України від 14 січня 2015 р. № 6) було надано 70 млн гривень освітньої субвенції, яка спрямована на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів освіти (шкіл).  Бухгалтерією відділу були опрацьовані всі штатні розписи та тарифікаційні списки закладів освіти громади та зроблені нарахування вчителям, які  показали, що  не вистачає 500 тисяч освітньої субвенції на січень та 250 тисяч у лютому-березні 2021 року.

Така ситуація складається у багатьох ОТГ. Проблема з фінансуванням освіти у нашій громаді комплексна. Для прикладу, витрати на одного учня у с. Вишнів, де навчається 9 учнів, становлять – 90000 грн., с. Хорлупи, с. Пальче – 67000 відповідно, Липини – середнє значення по Україні – 24000 грн., Підгайці найменше – 17300 грн. в рік.

Проаналізувавши ситуацію, яка склалася, керівництво Підгайцівської сільської ради  вирішило звернутися до депутатів громади з проханням прийняття на черговій сесії рішення про виділення додаткових коштів у сумі 1500000 грн. з освітньої субвенції 2020 року (залишків) для того, щоб мати змогу здійснити всі виплати та надбавки педагогам.

Просимо депутатів з розумінням віднестися до ситуації, яка склалася та підтримати звернення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних