Пошук

Вчителі-«іноземники» вчилися працювати з особливими учнями

Дата: 26.11.2020 10:48
Кількість переглядів: 605

Вчора учасники міжшкільного методичного об’єднання вчителів іноземних мов Підгайцівської ОТГ удосконалювали свої знання щодо роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби.

 

Фото без опису

 

Вчителі мали змогу попрацювати в інклюзивному ХАБі, якій діє у стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки. Це – унікальний творчий простір, у якому діти та молодь з інвалідністю можуть всебічно розвиватися, аби комфортно почуватися в соціумі.

 

«Питання інклюзії в ЗЗСО сьогодні є одним із пріоритетних і потребує непростої підготовки у всіх сферах існування, але інформації для вчителів є дуже мало», - каже керівник методоб’єднання Наталія Сікора.

 

Багаж знань поповнили доцент кафедри англійської філології ВНУ Олена Галапчук-Тарнавська та керівниця Інклюзивного ХАБУ Вікторія Колодяжна, які поділились своїм досвідом роботи, надали основні теоретичні та практичні поради щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

А завершальним етапом зустрічі стала локація у молодій кав'ярні-кондитерській "Старе місто", де працюють офіціантами два товариші з синдроном Дауна. Ці «сонячні» хлопці стали відомими на всю Україну через свою наполегливість та впевненість, що можуть справлятися з роботою та бути потрібними. Кілька цінних порад дали їхні матері Олена та Лариса. А саме кафе переконало, що такі діти мають шанс на повноцінне життя та успішну реалізацію в суспільстві.

 

«Повчитися було чому», - підсумувала Наталія Сікора.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних