Пошук

Вражаюча історія від священика з Струмівки стала симпатією глядачів

Дата: 22.11.2020 14:55
Кількість переглядів: 1365

Вчора відбулася церемонія закриття XVIII Міжнародного фестивалю православного кіно "Покров" та нагородження переможців. З відзнакою повернувся з урочистості Степан Ярема – настоятель храму святого апостола Андрія Первозванного в селі Струмівка. Документальна стрічка «Історія однієї любові», режисером якої він виступив, здобула на фестивалі «Приз гдядацьких симпатій». 

 

Фото без опису

 

Це – зворушлива розповідь про багатодітну родину священика Андрія Дзюби з села Любязь, що на Любомльщині. Історія отця Андрія та матушки Олени вражає тим, що вони народили й виховали 14 дітей. А молодим батькам ще й сорока років немає.

 

Сьогодні українцям доводиться зважуватися на другу-третю дитину, а тут – аж 14! «Що з ними робити?», - навіть страшно подумати. Подружжя погоджується, що важко було з першими трьома дітьми, а з кожним наступним цифри вже не мали такого лякливого значення.

 

Зараз старші в усьому допомагають. Старшенькі ж, хоч мають менше часу на дозвілля, своїм старшинством, на диво, гордяться, що є хорошими помічниками для батьків. «Багатодітність вчить любити, вона допомагає боротися з егоїзмом. Це – найголовніше», - йдеться в кінострічці.

 

Велика сімя – це великий клопіт. Буває, що в господарів опускаються руки, але тоді молитва піднімає серце. Саме віра, що Бог допоможе, викорінює страх народжувати без високого заробітку, житла, всупереч застереженням лікарів, і, можливо перешіптуванням та осуду ближніх.

 

Фото без опису

 

Нагадаємо, що «Приз глядацьких симпатій» - це вже друга така нагорода для Степана Яреми. Минулого року на цьому ж фестивалі «Покров» його документальна стрічка «А жінка в світ приходить для любові» також стала «симпатією глядачів» і здобула 3 місце у своїй номінації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних