Пошук

Вшанували героїв Революції Гідності

Дата: 21.11.2020 08:01
Кількість переглядів: 1215

Починаючи з 2013 року, в Україні щороку відзначають День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

 

Фото без опису

 

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші акції протесту української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

 

Відстоювання власної гідності та свободи протягом 3-х місяців Євромайдану коштувало українцям 106 убитих і понад 2 тисячі поранених.

 

У селі Підгайці пам’ять загиблих під час Революції Гідності увічнено стелою Героїв Небесної Сотні. Напередодні Дня Гідності і Свободи працівники Підгайцівської сільської ради, на чолі з сільським головою Юрієм Михайловичем Семенюком, поклали живі квіти до монумента. Патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013-лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, вшанували хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних