Пошук

Нелегка служба в соціального працівника

Дата: 30.10.2020 11:34
Кількість переглядів: 1262

У першу неділю листопада в Україні відзначають день працівника соціальної сфери. Цьогоріч він припадає на 1 листопада. У Підгайцівській сільській раді соціальна служба представлена відділом соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді.

 

Фото без опису

 

Завданням відділу є  забезпечення реалізації державної  політики з питань соціального захисту населення та захисту прав дитини. Запобігання дитячої бездоглядності та вчиненню правопорушень дітьми; сприяння охопленню дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання; здійснення контролю за захистом прав, свобод та інтересів таких діток; соціальний супровід сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах; прийом та передача на опрацювання до управління соціального захисту Луцької райдержадміністрації документів щодо призначення державних соціальних допомог, житлових субсидій… Це - далеко не повний перелік обов’язків, покладених на двох працівників відділу, а саме: начальника Матвіюк Наталію Василівну та спеціаліста Голубович Катерину Сергіївну.  

 

«Робота з людьми – це складна робота. Кожен відвідувач приходить зі своєю проблемою і треба знайти шляхи її вирішення: чим може допомогти держави, чим може допомогти ОТГ. Інколи потрібно просто вислухати людину, розрадити добрим словом», - ділиться «тонкощами» професії керівник соціального підрозділу Матвіюк Наталія.

 

Фото без опису

 

Працівники відділу постійно удосконалюють свій фаховий рівень шляхом участі в тренінгах, семінарах, а також працюють над залученням нових можливостей щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення Підгайцівської ОТГ. Так, Підгайцівська сільська рада є учасником проєкту Міністерства соціальної політики України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19». Це проєкт підтримки дітей, які через карантинні заходи повернулися з інтернатів у родини.

 

Завдяки роботі, проведеній відділом соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді Підгайцівської сільської ради, у п’яти родинах, де діти раніше перебували в закладах інституційного догляду, батьки погодилися виховувати і навчати їх вдома. У рамках проєкту для цих сімей очікується надання допомоги від ЮНІСЕФ, якою буде охоплена загалом 21 дитина.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних