Пошук

Дитячий садок європейського зразка!

Дата: 19.10.2020 11:57
Кількість переглядів: 1078

Новозбудований дитячий садок у Крупі вчора відкривали під звуки духового оркестру, із запашним короваєм та гостями, які приїхали розділити радість свята. Адже для мешканців цього населеного пункту подія, дійсно, радісна і довгоочікувана. Дитсадка тут не було 50 років. Навіть у назву «Крупинка» вклали частинку села.

Фото без опису

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк у своєму вітальному виступі пригадав, з чого все починалося. У 2011 році було прийнято рішення будувати заклад дошкільної освіти у Крупі, адже єдиний  діючий дитячий садок у Підгайцях був переповнений. Але відсутність фінансування з державного бюджету гальмувала початок будівництва і це тягнулося роками. Залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку дало змогу в 2019 році перейти до активної фази спорудження і наприкінці року готовність об’єкту становила 75 %. З сільського бюджету вже скеровано на дитсадок понад 5 мільйонів гривень. Внесок районного бюджету становить 2,2 мільйона гривень. Кошторисна вартість об’єкта – 38 мільйонів гривень.

Проектувальники та підрядник ТзОВ «Бетон Брук Сервіс» добре постаралися, аби маленьким вихованцям було в «Крупинці» комфортно і затишно. «Такого гарного, сучасного дитячого садочка, де є все необхідне для перебування дітей, я особисто не бачив за період Незалежності», - зазначив представник забудовника Андрій Разумовський.

Приємно вражає яскрава гама кольорів стін у групах. Ігрові кімнати обладнані теплою підлогою. Усю цю красу гармонійно доповнює закуплена постільна білизна з веселими дитячими принтами, яка створює стильний, казковий інтер’єр у спальнях. А на білосніжному посуді, з якого їстимуть дітки, страви виглядатимуть апетитнішими та ефектнішими.

Фото без опису

Фото без опису

Окремо облаштовані актова та спортивна зали. Є кабінети логопеда, практичного психолога, музичного керівника. Окремий блок виділений для господарчої частини: їдальні, пральні, складських приміщень. Створений прекрасний медичний блок. Під час будівництва народилася та була втілена дизайнерська ідея оздобити фасад малюнками з мультиплікаційними героями. Також були враховані вимоги для людей з особливми потребами, а саме: пандус, відсутність порогів, кімната гігієни тощо.

Фото без опису

Забудовник подбав і про те, щоб діткам було чим зайнятися під час прогулянок на свіжому повітрі. Усі майданчики на вулиці мають покриття з міцної нетравматичної резини та обладнані яскравим інвентарем для дитячих розваг, а це - гойдалки, гірки, паровозики, машинки, динозаврики. Для занять фізичною культурою є спортивний майданчик з біговою доріжкою, баскетбольні щити.

Фото без опису

Прилегла територія озеленена різноманітними квітами, кущами, деревами, серед яких є екзотичні – сакура, слива Пісарді.

Фото без опису

Чи потрібний такий заклад? Враховуючи те, що наша громада росте, розвивається, а сама Крупа розбудовується, звісно, - потрібний! Він може прийняти 105 дітей у шістьох групах. Якщо вести мову про загальну чергу, то сьогодні у ній аж 164 дитини. І це тільки ті, хто написав заяву. Ще 85 малят здобувають дошкільну освіту в дитячих садочках Луцька, за яких громада платить кошти.

Як зазначив Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк,  попереду чекає будівництво ЗДО в селі Струмівка. З сільського бюджету вже профінансовано виготовлення проєктно-кошторисної документації, а це 520 тисяч гривень. Збудували один дитячий садок – збудують і інший. А для цього знову планують об’єднати зусилля влади, депутатів, господарників, фахівців, усіх небайдужих людей. Саме завдяки спільній, командній роботі в селі Крупа зявився модерновий, європейського зразка, дитячий садок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних